"Eigenlijk is het heel simpel, ja of nee 50% kans!" "Eigenlijk is het heel simpel, ja of nee 50% kans!"

Balance maakt zich op voor Brabantse finale PopSport 2009 - 2010

, Tekst: Daniël Hereijgers

"Eigenlijk is het heel simpel, ja of nee 50% kans!"

Balance maakt zich op voor Brabantse finale PopSport 2009 - 2010

Tekst: Daniël Hereijgers ,

Zondagmiddag 21 februari, vanaf 15.00 uur is de Brabantse Finale van PopSport 2009 - 2010 in de Eindhovense Effenaar. Acht Brabantse high school bands strijden voor twee plekken in de landelijke finale van dit landelijke bandcoachingsproject. Hoe staat de Bredase deelnemer Balance ervoor, zo vlak voor de finale?

Balance maakt zich op voor Brabantse finale PopSport 2009 - 2010

Zondagmiddag 21 februari, vanaf 15.00 uur is de Brabantse Finale van PopSport 2009 - 2010 in de Eindhovense Effenaar. Acht Brabantse high school bands strijden voor twee plekken in de landelijke finale van dit landelijke bandcoachingsproject. De Bredase inzending heet Balance, een band die vier maanden geleden nog maar net bestond. Hoe staan ze er nu voor en hoe schatten ze hun kansen in voor de Brabantse finale? We vroegen het de band per e-mail en gitarist Pepijn van Keppel reageerde, op de laatste avond van carnaval, rond middernacht…

Wat kunnen we verwachten van jullie optreden tijdens de Brabantse finales van Popsport komende zondag?

“Twee eigen geschreven nummers die beide op een leuke, speelse maar ook stevige wijze gebracht zullen worden. Een spetterend optreden met een goed Balance dus!”

Gaan jullie nog specifiek ergens op oefenen in  aanloop naar de finale?
“Vooral onze podiumpresentatie moet nog wat worden bijgeschaafd. Zo hebben we vandaag een workshop Stage Performance gehad. Hier hebben we geleerd hoe we ons kunnen presenteren aan het publiek en er echt een show van kunnen maken.”

Wat vind je van de concurrentie? Van wie verwacht je het meest?

“Wat we de concurrentie betreft: de meeste bands hebben een beetje dezelfde stijl, veel punkrock, op een paar na. Er zitten wel een paar erg goede bands tussen. Wij verwachten zelf het meeste van Daar en Double Mess, zij hebben het voordeel dat ze al een stuk langer bij elkaar zijn.”

Hoe schat je jullie kansen in?
“Omdat de andere bands een beetje dezelfde stijl hebben, komen wij waarschijnlijk iets origineler over wat dus in ons voordeel werkt. Wat een nadeel, maar ook een voordeel zou kunnen zijn, is dat wij als band nog niet zo lang samen spelen als de meeste, waardoor we in principe iets minder zouden kunnen zijn. Dat kan ook een voordeel zijn, want de wedstrijd gaat toch over de groei van een band en in de beginjaren van een band maak je volgens mij de meeste groei door. Een beetje zoals Johan Cruijff altijd zegt “Elk nadeel heb z’n voordeel”. Eigenlijk is het heel simpel, ja of nee 50% kans!”

Het is carnaval en vakantie, wat is belangrijker: lekker relaxen of repeteren?

“We zullen zeker de nummers nog eens goed doornemen, maar vakantie is er ook om te chillen! Zo zit onze pianist Bob, over een aantal uurtjes lekker in Parijs croissantjes te eten. Bassist Shailesh en drummer Koen zijn zich nu waarschijnlijk in een coma aan het zuipen in de stad. Zangeres Michelle ligt nu ongeveer wel in d’r bedje. En ik ben aan het chillen op de bank en draai een lekker plaatje om die takken carnavalsmuziek te overstemmen. Van lekker relaxen is wat mij betreft sowieso geen sprake tijdens carnaval.”

Tot slot: gaan er veel fans mee naar Eindhoven?

“Geen buslading vol, maar een man of vijftien redden we zeker!”

Ga jij zondag naar de Brabantse finale en wil je Balance een steuntje in de rug geven? Neem dan zeker de flyer in de bijlage mee. Wil je de gloednieuwe opnames van Balance beluisteren? Klik dan door naar hun MySpace voor de melancholieke ballad ‘Falling Lights’ en funkrocksong ‘Waiting’.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda