Icon beste rock’n’roll bowlingband van Breda

WanTwo Bowling Tournament brengt Bredase scene dichter bij elkaar

Redactie 3VOOR12/Breda ,

Na dagen van voorpret in de sociale media en flauwe berichtjes en tweets over bowlklare ballen kon WanTwo Bowling Tournament, hét bowltoernooi voor muziekmakend- en minnend Breda, op derde kerstdag losbarsten in Bowling & Partycentrum Breda. Een primeur. Uiteindelijk wonnen de rockers van Icon de felbegeerde titel ‘beste rock’n’roll bowlingband van Breda’...

WanTwo Bowling Tournament brengt Bredase scene dichter bij elkaar

Na dagen van voorpret in de sociale media en flauwe berichtjes en tweets over bowlklare ballen kon WanTwo Bowling Tournament, hét bowltoernooi voor muziekmakend- en minnend Breda, op derde kerstdag losbarsten in Bowling & Partycentrum Breda. Een primeur. Het was volle bak, met liefst 32 teams, van maximaal vier personen, een hoop supporters en… Dead Elvis. Uiteindelijk wonnen de rockers van Icon de felbegeerde titel ‘beste rock’n’roll bowlingband van Breda’, werden de rock’n’roll-merchandisers Grease Brothers & Co gekroond tot beste muzikale bowlingorganisatie en pakte café SamSam de prijs in de categorie horecagelegenheden. SamSam mag daarom in 2011 de officiële afterparty organiseren.

Het was ook een beetje zien en gezien worden op en rond de bowlingbanen, want de origineelste outfit werd ook beloond. Waar team 3VOOR12/Breda/Locals United het deed met onze zwarte 3VOOR12-shirts, hadden andere meer moeite gedaan en zich in rock’n’roll-stijl uitgedost of speciaal shirts laten drukken. Frank, de ferme portier van Mezz bijvoorbeeld. Wie had ooit gedacht hem te zien rondlopen in een wit rokje en een blonde pruik met vlechtjes? Het team van Quiz’m was glamrock, met wilde zwarte pruiken en spijkerjasjes, waar Icon het bij bouwvakkerhelmen hield. Maar de ware winnaars waren toch de leden van team Catch 22; de grijsroze pakken en vooral de petticoats van de dames vielen bij de jury het meest in de smaak.

Na twee rondes waarin telkens zestien teams tegen elkaar streden, volgde de finale, waartoe 3VOOR12/Breda/Locals United helaas niet wist door te dringen. Maar gelukkig was er genoeg spanning bij de andere teams en muziek! Behalve drie dj’s was er een optreden van eenmansband Dead Elvis. Met zijn versterkte gitaar en een stuk of tien pedaalkastjes en twee pedalen met drums maakte hij vette herrie. Dit keer totaal niet geïnspireerd door The King, maar met een eigen set. Vooral het liedje met meezingrefrein ‘oe ie ah ah’ was geweldig. Zeer goed gekozen act, want Dead Elvis neemt weinig ruimte in en zorgt met zijn haast onverstaanbare en onnavolgbare zang voor veel ambiance. Helemaal ‘Taking Care Of Business From The Grave.’ Na een laatste uur bowlen, volgde dan eindelijk de prijsuitreiking. Onder luid applaus ontvingen de winnaars hun prijzen, waaronder vrijkaarten voor de eerste editie van 3! op 9 januari in Mezz, met Tank 86, The Fifth Alliance en Vanderbuyst. Bij de bands werd The Killer Bunnies, oftewel Gogo Yubari, tweede, net zoals de band bij de voorrondes van Breda Barst als reserveact werd aangewezen. Wat zanger Marvin verleidde tot de volgende quote: “Wij zijn gewoon de eeuwige tweede, maar eens zullen we de eerste zijn!” Toen alle prijzen waren uitgereikt, verplaatste het feestje zich voor de officiële afterparty naar de Bruine Pij.

De eerste editie van WanTwo Bowling Tournament was een groot succes en er lijkt dan ook een nieuwe kerstraditie te zijn geboren. Petje af voor organisatoren WanTwoTrash en POB!

Heb jij nog sfeerfoto’s? Mail ze naar redactie@3voor12breda.nl, de beste worden geplaatst!

Alle deelnemers, in willekeurige volgorde:

Rock’n’roll bowling band: Icon, The Gecko Brothers, Tio Gringo, Hilton Dive, 4BierOpLuyken, Millstone, Lockdown, Alphamale, The Patsys, Ex-Ponies, The Killer Bunnies (Gogo Yubari), Speedcocks en Johnny Starbowlteam (Johnny Stardust).

Beste rock’n’roll bowling organisatie: Grease Brothers, Tunes Ville, Breda Barst, 3VOOR12/Breda/Locals United, Dijkmans Muziekhandel, Boogiedown Breda, Quiz’m, MK2 en POB.

Beste rock’n’roll bowling horecagelegenheid: SamSam, Chassé, Mezz, De Vulling, ’t Hart Van Breda, Catch22, De Wasserette, De Bruine Pij, De Speeltuin en De Boulevard.