De clubavond van 3voor12 Amsterdam is terug!

redactie 3voor12 Amsterdam ,

Met groot enthousiasme kondigen we aan dat we in maart starten met een maandelijkse live avond. In samenwerking met Cinetol en Poptrash willen we de meest veelbelovende acts in en rond de stad samenbrengen voor een breder publiek. We starten op zaterdag 11 maart met Phoam (single release) en Holymen.

Hoofdredacteur Robbie van Zoggel: "De avond sluit goed aan bij de doelstelling van 3voor12 Amsterdam, namelijk om in 2017 het zwaartepunt te verschuiven naar opkomende onderscheidende artiesten in de Amsterdamse muziekscene. Door zelf te programmeren kunnen we deze namen eerder en beter volgen en volop in de aandacht zetten."

Cinetol
Met Cinetol hebben we een fijne thuisbasis gevonden. De plek fungeert sinds 2014 als creatieve broedplaats met de focus op de voorhoede van nieuw talent.

Cinetol kijkt uit naar de samenwerking met 3voor12 Amsterdam en Poptrash. Programmeur Quico Touw: "Dit voelt goed en zal zorgen voor veel toffe shows op ons relatief nieuwe podium. Onze zaal is ideaal voor opkomende bands, we krijgen dan ook vaak aanvragen voor album- en EP releases. Daarnaast organiseert Paradiso voor het eerst een concert bij ons deze maand (Tim Darcy op 21 februari). De clubavond past helemaal in de kant die we op willen."

Poptrash
De programmering doen we samen met Poptrash. Het gezicht achter Poptrash, Robert Smit zegt over onze samenwerking: “3voor12 zet zich altijd in voor opkomende artiesten en initiatieven. Daar probeer ik me ook voor in te zetten, namelijk met het organiseren van live avonden. Samen de lekkerste live acts neerzetten in verschillende genres is weer een mooie nieuwe uitdaging. En daar leent Cinetol zich ook perfect voor."

We starten op zaterdag 11 maart met Phoam (single release) en Holymen. De dj's Duke John & Clara (Stephan Wolven en Clare Visser van Radio Mortale draaien de avond (tot het laatste gaatje) stuk met hits van eigen bodem.  

Phoam
Als kers op de taart zal Phoam tijdens de avond hun nieuwe single presenteren. Voor velen was Phoam de grote verrassing van de Amsterdamse Popprijs 2016. Al gingen ze er niet met de winst vandoor, ze hebben ons hart gestolen. Vlak erna sloten ze zich met zijn allen op in een leegstaand pand en daar is veel nieuwe muziek uitgekomen (lees hierover binnenkort meer op de site).

Holymen
De Amsterdamse heren van Holymen sloten 2016 succesvol af met de winst van de Bossche Band Battle. Ze werden geprezen door de jury om hun originaliteit, muzikaliteit en presentatie en performance. Daarmee wisten ze de betere hand te hebben over ruim 70 andere bands. Onlangs brachten zij hun single 'Fakir' online en verscheen er een videoclip voor het nummer 'Desert' beiden zijn afkomstig van hun aangekondigde debuut dubbel EP Vanishing Elephants & Disappearing Ladies. Stil zitten ze niet bij Holymen, en hun publiek ook niet.

Ook spelen? 
Wil je spelen op een clubavond van 3voor12 Amsterdam? Dat kan. Stuur ons een mail waarom, en als het kan wat materiaal voorzien van biografie en sociale profielen naar muziek@3voor12amsterdam.nlWie weet sta jij binnenkort in Cinetol. 

Kom langs
Ben jij bij de eerste editie van club 3voor12, meld je dan meteen bij aan bij ons Facebookevent. Ben je te gierig voor een kaartje? We gaan binnenkort een aantal kaarten weg geven dus hou de site en social media in de gaten.