Terug van weggeweest: het Mortale Tribunaal

Elke derde dinsdag van de maand een ongezouten mening over banddemo's van Neerlands bodem

redactie ,

We waren even vergeten hoe leuk het Mortale Tribunaal ook al weer is. Het is voor sommigen net zoiets als dat het Nederlands Elftal moet spelen. Heel het land is dan even bondscoach en denkt dat zijn mening, al schreeuwend tegen de televisie, de beste is. Je kent het wel... Zo voelen sommigen van ons ook een beetje bij het Mortale Tribunaal. Alsof we vre-se-lijk veel verstand hebben van muziek.

Dus. Daar zitten we dan weer, elke derde dinsdag van de maand, in die oude vertrouwde studio in Pakhuis de Zwijger. Een tafel vol cd's en demo's van Nederlandse bands waar we een uur lang ongeneerd over mogen praten. Voorpret over hoesjes, bio's en gezonde spanning voor dat wat komen gaat. Zou de nieuwe Mister & Mississippi er tussen zitten? Wie zal het weten... hoogste tijd om te luisteren dus. We hebben alle uitzendingen tot nu toe even voor je op een rij gezet.

Afgelopen dinsdag was Joris van Welsen, programmeur van het Grasnapolsky Festival, te gast. Klik op de link naar de uitzending voor zijn ongezouten mening.

Playlist:
Close Up - Cold War Affair
Aafke Romeijn - A2 (Mortalehit)
Kim Janssen - City Of The Dead
SUNBOW - Useless Faith
Awash - Sweet Josephine (Mortale Tribunaal)
Steady Itch - Mr. Jesus & Me (Mortale Tribunaal)
We Fall Slowly - Harmless (Mortale Tribunaal)
TwoWay Society - Superstar (Mortale Tribunaal)

 

Link naar de uitzending

Dinsdag 15 oktober was niemand minder dan Flip van der Enden aanwezig. Studenten van het Conservatiorium krijgen les van hem en hij is vanaf dag een betrokken geweest bij KinkFM en het huidige Pinguin Radio.
We mogen gerust zeggen dat hij verstand heeft van muziek.

Link naar de uitzending

Jasper Willems van Luifabriek mocht het Mortale Tribunaal aftrappen. We praatten over zijn Texaanse roots, country muziek en Jezus op je dashboard.

Link naar de uitzending

  

   de laatste nieuwsberichten in één oogopslag