Succesvolle concept Thuishaven voortaan ook in de winter

Organisatie neemt circusdorp over en gaat feesten geven onder naam 'Het Wintercircus'

Jouko Peters ,

Circus
De zon en warme lucht verlieten ons land een paar weken geleden voorlopig en daarmee kwam er ook een einde aan de reeks Thuishaven(s) 2013. Geen goed en warm weer meer, dan ook geen Thuishaven, zonder aarzeling een van de succesvolste concepten van de afgelopen zomer. Organisatoren Job Cederhout, Jordi van der Heij, Kasper Jorissen en Ilian Klinkhamer komen er tot blijdschap van veel vaste aanhangers op terug met 'Het Wintercircus'. De heren hebben een bijna volledig circus overgenomen (trailers, karren, verlichting, trapezes en verkleedspullen) van een circusbaas die met pensioen ging. Deze winter gaan ze ermee aan de slag op hetzelfde terrein als waar Thuishaven afgelopen zomer plaatsvond.

Inspiratie
Gevraagd naar waar de organisatie haar meeste inspiratie vandaan tovert, geven de mannen aan dat ze toch vooral vaak zelf naar feesten blijven gaan. "Uitgaan is en blijft een passie van ons, want we zijn heel veel in het nachtleven te vinden. We doen er inspiratie op voor onze eigen feesten en we programmeren inmiddels vrijwel alleen maar artiesten waar we zelf ooit een mooie avond mee hebben gemaakt. Vooral plekken en festivals als Fusion, Boom, Burning-man, Katerholzig, Sisyphos en Panoramabar zijn voor ons goede voorbeelden. Daar halen we qua aankleding en muziek enorm veel inspiratie vandaan."

Mini-festival
In feite verandert er niet veel aan het concept waarmee de organisatie deze zomer startte. Er is één belangrijke wijziging: Het Wintercircus gaat in tegenstelling tot Thuishaven ook door bij slecht weer. Naar eigen zeggen fantaseerde de organisatie al langere tijd over het hebben van een eigen circustent, om feesten in te geven. Die droom is nu werkelijkheid geworden. Elke zondag blijft een soort mini-festival, omdat de organisatie dagen inplant van 13.00 tot 23.00 uur. In dezelfde week van het evenement wordt op elke dinsdag om 12.00 uur de line-up voor het weekend bekendgemaakt en de kaartverkooplink online gezet. Graag geziene gasten bij Thuishaven afgelopen zomer waren ondere Bram Fidder, Gabriel Ananda, Luna City Express, Eelke Kleijn, Catz 'n Dogz en Kombinat 100.

15 december
Tien dagen voor kerstmis echt begint, vindt Het Wintercircus voor het eerst plaats. Alle artiesten spelen extra lange sets (de gehele winter door) en Lexer (DE), Miss Melera, Ici Sans Merci en Eelke Kleijn mogen het winterseizoen aftrappen aan de Moermanskkade. Kaarten waren, helaas voor de mensen die de eerste editie moeten missen, binnen een mum van tijd uitverkocht en kostten via de voorverkoop 7,50 euro. Volgens de organiasatie wordt het een gecontroleerde chaos, in de positieve zin van dat woord: "We willen de gezelligheid en ongedwongen sfeer bieden die Amsterdam een beetje mist op dit moment. Het idee van last-minute uitgaan, spreekt ons heel erg aan. Je hoeft niet altijd maar weken van tevoren al dure kaarten moeten kopen."

Thuishaven presenteert: Het Wintercircus @ Thuishaven terrein, Moermanskkade 1013, zondag 15 december, 13.00 - 23.00


  

   de laatste nieuwsberichten in één oogopslag