12:18 De Sluwe Vos presenteert live-project Kontra in Dhoem Dhaam Warehouse

Zweedse techno meesterduo Skudge van de partij tijdens eerste editie The Core

Jouko Peters ,

Live debuut
Hij is er al geruime tijd mee bezig en kijkt er al langere tijd enorm naar uit, aanstaande vrijdag 29 november is het eindelijk zo ver. Dan presenteert De Sluwe Vos de liveshow van zijn alter ego Kontra op een nieuwe en veelbelovende locatie: de Dhoem Dhaam Warehouse. Om de avond extra kracht bij te zetten heeft Robert Vosmeijer voor de eerste editie van The Core het Zweedse technoduo Skudge (live), het Franse housetalent Bambounou en Boston Strip's Mudde uitgenodigd. De verwachtingen zijn hooggespannen, want afgelopen weekeinde werd De Sluwe Vos nog uitgenodigd bij Dansen Met Delsing om alvast een voorproefje te geven van wat komen gaat in de warehouse in Amsterdam-Noord. Kijk die opname hieronder terug.

Muzikaal vooruitstrevend
Gevraagd naar het hoe en waarom van een live-set en The Core geeft De Sluwe Vos aan een jaar lang bezig te zijn geweest met de voorbereidingen: "Het plan spookte al veel langer door mijn hoofd, maar pas een jaar geleden besloot ik het daadwerkelijk uit te voeren. Ik heb een team om me heen verzameld die zowel de visuals als het decor hebben ontworpen. Voor de rest ben ik naast mijn reguliere releases keihard gaan werken aan meer en meer content voor de show. Ik wil echt iets speciaals neerzetten, iets dat verwachtingen overtreft en muzikaal vooruitstrevend is."

Het zijn gewaagde uitspraken, maar wie De Sluwe Vos inmiddels nog niet kent, heeft het afgelopen jaar onder een steen geleefd. De vaandeldrager van de UK sound in Nederland is als een ervaren timmerman aan de weg aan het timmeren en stippelt zijn route zorgvuldig uit. The Core is zijn concept en een volgende stap in het proces, bovendien een terugkerende avond in het nachtleven. "We denken nu aan één keer in de twee maanden, maar pin me daar niet op vast. Dat kan ook zomaar anders zijn. Over de komende edities kan ik nog vrij weinig vertellen, maar het concept van de avond blijft in ieder geval hetzelfde. Ik wil iets vooruitstrevends neerzetten en het huidge patroon van feesten bezoeken doorbreken."

Kroeg
Met dat 'doorbreken' bedoelt De Sluwe Vos vooral dat hij veel liever ziet dat er flink gedanst wordt. "Je ziet vaak dat mensen twintig euro betalen voor een kaartje en vervolgens belanden in een grote kroeg. Daarmee bedoel ik dan de grote hoeveelheid borrelende mensen op de dansvloer. Ik vind dat zonde. In mijn ogen is dansend publiek tegenwoordig schaars en dat heeft, naast met de dj's zelf, ook zeker met het publiek te maken. Onze line-ups zullen verrassend en divers blijven, niet vol zitten met dingen die je dagelijks hoort. Ik hoop op deze manier een bepaalde groep mensen aan te spreken. Publiek dat zich bijvoorbeeld meer verdiept in de muziek, voordat ze beslissen om naar een bepaald feest te gaan."

Rauwe sound
Naast De Sluwe Vos die zijn Kontra aan het publiek presenteert, komt ook het Zweedse duo Skudge langs. De twee heren maken veelal rauwe en analoge kwaliteitstechno. Aanstaande vrijdag speelt Skudge een live-set en dat de Roland TR-909 daarbij betrokken gaat worden, staat zo goed als vast. Het duo staat met name bekend om haar magnifieke productiewerk. Uit de stal van Modeselektor heeft De Sluwe Vos Bambounou uitgenodigd. Verwacht alle kanten opschietende en opzwepende Franse house, want een specifiek label valt op de jonge Fransman nauwelijks te plakken. Mudde houdt vrijdagnacht de Amsterdamse eer in Noord hoog. Als fulltime audio engineer en vast onderdeel van de Boston Strip crew is Mudde - die zweeft tussen stevige house, donkere garage, UK bass en pompende techno - in de ogen van De Sluwe Vos de perfecte openingsact.

THE CORE. w/ De Sluwe Vos presents KONTRA live @ Dhoem Dhaam Warehouse, Aambeeldstraat 10, vrijdag 29 november, 22.30 - 05.00


  

   de laatste nieuwsberichten in één oogopslag