12:02 Kwaliteitstechno van Voiski en Zadig bij Persephone

"De warmte en puurheid van de grondleggers uit Detroit lijkt af en toe wat te missen in de hedendaagse techno"

Jouko Peters ,

Buiten de lijntjes
Het zijn nog redelijke onbekende namen voor velen en beide heren bevinden zich in een niche-markt, maar Zadig en Voiski moeten gehoord worden en draaien zaterdag in Nederland. In de H7 Loods aan de Humberweg gaan de twee Fransozen - samen met Jasper Wolff & Maarten Mittendorff en Invite - proberen te zorgen voor een complete avond, waarin volgens de organisatie veel aspecten van techno aan bod komen. Volgens organisator Maarten Wiedemeijer is dat belangrijk: "Wij zoeken naar een programmering waarin er gedurende de avond meer variatie is; een avond die begint met ambient tot house tot uptempo-techno, maar waarin techno altijd centraal staat. Desondanks moet er ruimte zijn om buiten de lijntjes te kleuren en we hopen dan ook op een open-minded publiek."

Gretig aftrek
Releases van Voiski en Zadig vinden in de technoscene gretig aftrek, terwijl ook Invite en Wolff & Mittendorff al tijden stevig aan de weg timmeren. Het Franse duo heeft in tegenstelling tot de Nederlanders hier nog geen reputatie, maar als het aan de organisatie ligt duurt dat niet lang meer: "We nemen hiermee misschien een beetje risico, maar zijn er heilig van overtuigd dat beiden muzikaal van toegevoegde waarde zijn. We boeken graag artiesten die internationaal nog geen enorme naamsbekendheid hebben, maar die wel het talent bezitten om een geweldige act of dj-set neer te zetten. Als je naar de producties, live- en dj-sets van Zadig en Voiski luistert, hoor je kwaliteit. Andere bekende artiesten pakken hun releases al grootschalig op en het kan nu in een kort tijdsbestek zomaar heel hard gaan met hun. De laatste release van Voiski op L.I.E.S. heeft al meer dan 13.000 plays op Soundcloud en dat is veel voor een nichemarkt."

Detroit roots
Volgens de organisatie speelt 'hard' heden ten dage een centrale rol in de technoscene en is er daardoor minder plaats voor funky en up-tempo. Wiedemeijer: "Voor ons spelen de roots van techno een belangrijke rol. De warmte en puurheid die uit ging van de grondleggers uit Detroit, lijkt af en toe wat te missen in de hedendaagse techno. Grote inspirators voor ons zijn onder anderen Jeff Mills en Robert Hood, Steve Rachmad is iemand die in Amsterdam al heel lang garant staat voor kwaliteit." Gevraagd naar de toekomst komt Wiedemeijer met DJ Bone op de proppen, geen onlogische wens. "In september 2010 stond hij in de toenmalige bunker en dat was fantastisch. Ik zou hem graag hier aan het werk zien met een langere set. Alle artiesten bij ons draaien minimaal een set van twee uur, omdat we ze de ruimte willen geven om een lange set te draaien."

Tickets
Kaarten voor Persephone aanstaande zaterdag zijn nog verkrijgbaar via de voorverkoop. Voor de late beslissers zijn er nog kaarten aan de deur te koop. De timetable is al bekend gemaakt door de organisatie: Jasper Wolff & Maarten Mittendorff openen, waarna Voiski, Zadig en Invite de avond compleet mogen maken. Dat gaat gebeuren onder begeleiding van de visuals van WERC (bekend van Awakenings, Lowlands en Pitch) en een Funktion One geluidsysteem.

Persephone invites Construct Re-Form @ H7 Loods, Humberweg 7, zaterdag 16 november, 23.00 - 06.00


  

   de laatste nieuwsberichten in één oogopslag