15:31 LP releaseparty Wolf Music's Medlar in Club Up

"Het voelde goed om niet alleen maar dansvloerplaten te maken, maar ook bezig te zijn met muziek voor thuis"

Jouko Peters ,

ADE showcase
Nog niet zo lang geleden, om precies te zijn op de afsluitdag van ADE, draaide Medlar nog in Nederland. Hij deed een dj-set tijdens de Wolf Music labelnight in Club Up en De Kring en een kleine maand later is hij opnieuw in Nederland te vinden. Club Up is aanstaande vrijdag 15 november namelijk het domein voor de release van zijn nieuwe album Sleep - waaraan een complete tour gekoppeld zit - en Londenaar Ned Pegler kijkt daarnaar uit: "Op de een of andere manier ben ik vaak op Amsterdamse feesten beland dit jaar, zowel op festivals als tijdens clubnachten. Alle feesten zijn geweldig geweest, met de recente Wolf labelnacht in de Doka, samen met organisatie Klamme Handjes, misschien wel als meest memorabele. Nog nooit speelden zo veel artiesten uit de stal van Wolf Music namelijk onder één dak in het buitenland. Amsterdam voelt inmiddels meer en meer aan als een thuishaven voor me als ik er kom, een vertrouwde plek waar ik me op mijn gemak voel."

Minder dansvloergericht
Gevraagd naar zijn album meldt Medlar dat het iets minder dansvloergericht is dan de muziek die hij voorheen maakte. "Het voelde helemaal als de juiste tijd om er nu mee te komen. Ik had enorme zin om iets te maken dat mensen thuis op kunnen zetten, in plaats van muziek die vrijwel uitsluitend tijdens het nachtleven ten gehore kan worden gebracht. Om eerlijk te zijn had ik ook een beetje moeite om nieuw dansvloermateriaal te maken, dus ben ik erg blij met wat er nu uit is gekomen. Dit was een hele nieuwe ervaring voor mij en ik ben happy dat het goed uit lijkt te pakken. De mensen die het tot nu toe hebben gehoord, vinden het fantastisch. Uiteraard draai ik vrijdag wél een dansvloerset, maar dat begrijp je natuurlijk wel."

Volledig album
De eerste tracks op het album waren al af, voordat Engelsman Medlar en label Wolf Music überhaupt wisten dat het een volledig album zou gaan worden. Uiteindelijk is het ook voor Wolf Music een primeur, omdat er nog nooit een volledig album op het label is uitgebracht. "Ik denk dat ik de belangrijkste basis voor het album tussen november 2012 en januari 2013 heb gelegd. Echt een specifieke track eruit lichten aan de hand van een bepaald sappig verhaal kan ik niet, omdat er nergens echt verborgen satanistische boodschappen in de tracks zitten." Naast Medlar, die een set van twee uur komt draaien, geven ook Tasker (UK), Alexander Valentyn & Jimmy van Esch en Kevin Duane acte de présence. Voor Tasker, host van de Boiler Room in Londen, is het pas zijn derde gig in Nederland en hij draait vrijdag een vinyl-only set. Kaarten zijn nog verkrijgbaar via de voorverkoop en voor de late beslissers houdt de organisatie wat tickets achter de hand aan de deur.

Medlar Sleep EP releaseparty @ Club Up, Korte Leidsedwarsstraat 26-1, vrijdag 15 november, 23.00 - 05.00


  

   de laatste nieuwsberichten in één oogopslag