15:31 Franse electro slaat vrijdag de klok in club Doka

Franse dames Chloé en Jennifer Cardini voor het eerst gezamenlijk achter knoppen in Nederland

Redactie ,

Niet vaak in Nederland
Danceliefhebbers die van electro houden, moeten vrijdag afreizen naar de Wibautstraat en een kijkje in de Doka nemen. Daar vindt namelijk de tweede editie van Horizon plaats; een feest van organisatoren Reza Athar en Ricky Thorn met een duidelijke passie voor dj's die niet vaak in Nederland te bewonderen zijn. Dj's met een internationaal bereik, die niet meegaan met hedendaagste hypes en waar dan ook lastig een labeltje op valt te plakken. Wat dat betreft zit de organisatie vrijdag opnieuw goed met het strikken van de Francaises Chloé en Jennifer Cardini. Beide dames - die voor het eerst in Nederland staan en b2b zullen draaien - hebben zeker in thuisland Frankrijk een grote staat van dienst en vliegen de wereld over voor gigs. Voor de liefhebbers: Cardini valt volgende maand te zien in de Berlijnse Watergate.

Chloé
Met een mix-cd die Chloé samen met Ivan Smagghe opnam, zette de Francaise zichzelf in 2006 sterk op de kaart. Meteen toen al werd duidelijk dat Chloé een sterke voorliefde heeft voor elektronische muziek en in de jaren erna ontwikkelde ze haar voorliefde. Onlangs kwam haar eerst solo EP Smash uit en met releases op haar eigen label Kill The DJ, C.A.R., George Issakidis en Margot gaat het Chloé voor de wind. Vrijdag mag ze met collega en vriendin Jennifer Cardini haar sound in Amstedam ten gehore brengen en dat de twee goed bij elkaar passen hebben ze in de Parijse nachtclub Rex al veel vaker laten horen.

Bezig vrouwtje
Jennifer Cardini
is net als haar vriendin al lang en breed geen groentje meer in de scene en mag zich voor altijd de eerste vrouwelijke artiest noemen op het Duitse label Kompakt. Verder is ze druk met het runnen van haar eigen label Correspondant, een platform waarop in twee jaar tijd al bijna twintig releases zijn uitgebracht. Haar gelijknamige avond Correspondant in de Parijse Rex is tevens een van de drukst bezochte technoavonden in de Franse hoofdstad. Cardini mag zich daarom met recht een bezig vrouwtje noemen. Voordat Chloé en Cardini aftrappen, warmen Horizon resident Reza Athar en Backstage resident Chris Julien de Doka op met een flinke portie house. De voertaal voor vrijdag is Frans en er mag thuis vooraf stokbrood gegeten worden.

Horizon @ club Doka, Wibaustraat 150, vrijdag 8 november, 22.00 - 04.00


  

   de laatste nieuwsberichten in één oogopslag