13:01 Thuishaven dit weekend twee dagen op groter terrein

Organisatie vond nieuw leeg kavel op steenworp afstand van thuisbasis

Redactie ,

De organisatie van Thuishaven werkt zich deze week goed in het zweet voor de weekendeditie van Thuishaven 'Niet Te Stoppen', aanstaand weekeinde. De wekelijkse mini-festivals bij Dok in het Westelijk havengebied, die bestaan bij de gratie van goed weer, vonden onlangs een nieuw leeg kavel op steenworp afstand van de thuisbasis. Zijn ze de oude locatie soms ontgroeid?

Job: "Nee, op de oude locatie naast Dok worden de vergunningen niet langer verstrekt, wegens klachten van de Silodam over de geluidshinder. We zijn meteen op zoek gegaan naar een andere locatie en vonden een blok verder een groter nog leegstaand kavel dat wij konden huren. In principe moet je officieel alle aanvragen voor vergunningen dan weer opnieuw indienen, maar omdat wij pro-actief naar een oplossing zijn gaan zoeken en zonder te morren met de klachten aan de slag zijn gegaan, heeft de gemeente de lopende vergunningen overgezet op dit nieuwe terrein. Het havenbestuur heeft daar enorm goed bij geholpen, omdat zij natuurlijk ook op zoek zijn naar meer bedrijvigheid en gezelligheid in dit gebied dat nog volop in ontwikkeling is."

Line-up

Starten doet de organisatie dit weekend met een klapper. Niet één, maar meteen maar twee dagen Thuishaven om te vieren dat de nieuwe locatie zo snel gevonden is. Jordi: "Zoals altijd maken wij de donderdag voorafgaand aan het weekend pas bekend of het doorgaat en wie er komt draaien. Wij hebben dit keer in no-time de line-up rondgekregen voor twee aparte dagen. Wij hebben ons rot gebeld de afgelopen dagen, maar het is weer gelukt. Zaterdag ontvangen wij Tiefschwarz (DE), Benny Rodrigues, Mike Ravelli, Franklin Reeves, Mulla & Paco en Tah Ko. Het weekend sluiten wij op zondag af met Gabriel Ananda, Bram Fidder, Ici Sans Merci, Esther Duijn, Enrique’s Groove en een mystery guest."

Thuishaven, Moermanskkade, Zaterdag 20 & Zondag 21 juli, 13:00 - 22:00 uur


  

   de laatste nieuwsberichten in één oogopslag