13:10 Laatste ticketronde HENK op de HELLING

Line-up kunstenaars en artiesten compleet

Redactie ,

Nog twaalf dagen te gaan voor de aller laatste HENK op de HELLING. Gezamelijk brengen alle kunstenaars en artiesten een laatste saluut aan de werf zoals hij de afgelopen jaren was. Nog een keer schuin dansen in het zonnetje op de helling want na HENK op de HELLING blijft de werf niet meer het zelfde en bovendien, de dag na het festival wordt de iconische kraan neergehaald en wordt er een tijdperk gesloten.

Line-up compleet
HENK vond in de duistere techno van Shed volwaardige vervaning voor Regis die annuleerde. Met releases op Ostgut Ton en 50weapons heeft hij zichzelf meer dan bewezen. Ook is Will & Ink is aan het programma toegevoegd. Steve Mensink en Presk stonden al een tijdje op HENK's wishlist. Zij hebben nu hun krachten gebundeld met stuwende techno op zelfontworpen controllers als resultaat. Het programma voor het hoofdpodium, waar o.a. Moritz von Oswald Trio, Isolée, Mike Dehnert en het ramstrakke Oosterijkse Elektro Guzzi staan, is met deze laatste toevoeginen helemaal compleet. Met een dikke geluidontheffing in de pocket en het het ongeëvenaarde Funktion One soundsystem staat de organisatie garant voor een hele dag onbezorgd uit je dak gaan!

Kunst op de helling
Uiteraard komt ook de kunst na maanden conceptualiseren weer tot leven. Terwijl de projectontwikkelaars al over de helling lopen en hun ingrijpende plannen over de betonvlakte spreiden kan jij je laten verleiden tot een boottocht naar een antropogeen maar idyllisch eiland, laat je op de helling ceremonieel dopen als een schip of wordt vervoerd door de krankzinnige tramchauffeur die overal opduikt.

Ook wordt er op het terrein een analoog telefoonnetwerk opgezet waarmee jij verbinding kan maken met je vrienden of met jouw favoriete artiest in de backstage. Wil je een sneak preview van de kunst? Op Facebook worden nummers gepost, die je kunt bellen. Vergeet niet alle nummers op te slaan want op het festival staat je nog meer te wachten.

Henk op de Helling, NDSM-werf, Zaterdag 20 juli 2013, 12:00 uur


  

   de laatste nieuwsberichten in één oogopslag