12:26 Disclosure komt naar Amsterdam

Maandag 11 november staan de jonge Britse producers in Melkweg

Redactie ,

De Britse act Disclosure staat op maandag 11 november met een liveshow in de Melkweg. De twee jonge producers zijn misschien wel de meest besproken pop- en dance-act van het afgelopen jaar en leveren het ene na het andere catchy juweeltje af. Begin juni kwam het eerste album getiteld Settle uit, dat door veel media onthaald werd als dé zomer-soundtrack en beste dance album van 2013. De voorverkoop start vrijdag 5 juli om 10 uur ’s morgens.

Het afgelopen jaar was het jaar van Disclosure. De grote doorbraak kwam begin dit jaar met de single “Latch” (met vocalen van Sam Smith), maar daarvoor hadden de twee broers Howard (19) en Guy (21) Lawrence al een flink aantal dansvloerkrakers op hun naam staan. De eerste single dateert inmiddels alweer uit 2010 en was gelijk een schot in de roos, net als een viertal andere releases en remixes voor o.a. Crystal Fighters, Q-Tip, Jessie Ware en Azari & III.

Disclosure is inmiddels al weer een flinke stap verder met recent de release van het debuutalbum “Settle”, dat overal insloeg als een bom. Het album staat vol met pop-pareltjes met een sterke crossover naar dance en weet zowel dansvloeren als radiostations in rap tempo te veroveren. Inmiddels wist Disclosure al met drie singles de Britse pop charts te halen, waar zij met hun hit “White Noise” (vocalen van AlunaGeorge) zelfs op nummer twee stonden.

Disclosure, Melkweg, Maandag 11 november 2013, 21:30 uur


  

   de laatste nieuwsberichten in één oogopslag