14:42 Pixies komen in het najaar naar Amsterdam

Zaterdag 5 oktober 2013 in Paradiso

Redactie ,

Gewapend met hun eerste nieuwe nummer in negen jaar, 'Bagboy', beginnen de Pixies op 29 september in Parijs aan een gigantische wereldtournee. Het is bijna twee jaar geleden dat de band toerde en ruim twintig jaar geleden dat de band nieuw materiaal uitbracht ('Trompe le Monde' uit 1991 was het laatste album). Op zaterdag 5 oktober staan de Pixies in Paradiso.

Op deze tournee gaat een nieuwe bassiste mee: Kim Shattuck. Zij speelde voor de vrouwenband The Pandora's en ze was gitarist voor de pop-punkband The Muffs. Verder spelen Black Francis - gitaar/zang, Joey Santiago - gitaar/achtergrondzang en David Lovering - drums/achtergrondzang.

"Naast alle favorieten, zullen wij een hoop nummers spelen die we lang niet hebben gespeeld of nog nooit live hebben gedaan." zegt Black Francis. "Bijvoorbeeld nummers als Brick is Red,  Havalina, Tony's Theme en Sad Punk. We hebben om en nabij 80 nummers gerepeteerd, dus we kunnen altijd aanpassingen doen aan de set als we daar zin in hebben. Wij kijen uiteraard enorm uit naar de nieuwe tour!"

Pixies, Paradiso, Zaterdag 5 oktober 2013, 19:30 uur


  

   de laatste nieuwsberichten in één oogopslag