16:37 Eerste namen London Calling november bekend

Voorverkoop van passe-partouts gaat vandaag van start

Redactie ,

De eerste namen voor London Calling op vrijdag 1 en zaterdag 2 november zijn bekend. Findlay, Ruen Brothers en London Grammar zijn bevestigd voor het halfjaarlijkse showcasefestival in Paradiso. De passe-partouts zijn nu in de voorverkoop verkrijgbaar via de website.

Findlay maakt bluesrock weer hip zoals The White Stripes en The Kills het ook al een keer deden. Ditmaal is het bikkelhard met overstuurde vocalen, beukende drums en punky gitaren. De band stond al in het voorprogramma van Jake Bugg en Miles Kane is fan. Dat komt wel goed met Findlay. Luister alvast maar naar de opwindende single ‘Off And On’.

Ruen Brothers bestaat uit de broertjes Rupert en Henry Stansall die samen wervelende en hitgevoelige sixtiespop maken. Denk aan de wall of sound van Phil Spector, met de melodieuze gitaarriffs van Keith Richards en de gevoelige vocalen van Roy Orbison, maar dan met moderne beats en stiekem een beetje Johnny Cash. Hun nieuwe single ‘Walk Like A Man’ is net uit.

London Grammar is een trio uit Londen, bestaande uit Hannah Reid, Dot Major en Dan Rothman. In december werd de eerste single van London Grammar uitgebracht, getiteld ‘Hey Now’. De band maakt kalme, minimalistische indiepop die doet denken aan nineties-triphop en mystieke hedendaagse pop van bijvoorbeeld The xx. Veel is er niet bekend over London Grammar, maar met meer dan een half miljoen luisteraars op het web ligt de doorbraak van deze mysterieuze Britse band ongetwijfeld binnen handbereik.


  

   de laatste nieuwsberichten in één oogopslag