15:30 Skip & Die wint Red Bull Soundclash in uitverkocht Melkweg

Creatieve muziekstrijd zet Amsterdams poppodium compleet op zijn kop

Redactie ,

De excentrieke band Skip & Die wint Red Bull Soundclash. In een uitverkochte Melkweg in Amsterdam werd Dio in vier rondes verslagen. Beide bands veroverden de harten van het publiek met hun covers, versies van elkaars nummers en speciale gasten. Als troef werden The Opposites en Traffassi ingezet op de twee tegenover elkaar liggende podia. Het uitzinnige publiek bepaalde de winnaar met gejuich dat gemeten werd met een decibelmeter. "Zo bijzonder om nieuwe dingen te doen op het podium. Wij hebben genoten en het publiek ook", aldus Cata.Pirata, frontvrouw van Skip & Die.

Tropical-electro band Skip & Die was uitgelaten na het winnen van Red Bull Soundclash. "Je bedenkt iets van tevoren en het is geweldig als dat dan lukt. De brassband en Traffassi waren voor ons de klapper als ultieme partyrockers." Nederlandstalige rapper Dio zei na afloop: "Ik voel me goed, want het was een mooi feest en een gezonde strijd." Naast hun eigen nummers trakteerden de bands de enthousiaste bezoekers op verschillende muziekstijlen: van happy hardcore, salsa tot carnavalsmuziek, de Nederlandse versie én de Braziliaanse. Willie Wartaal, die de vorige editie meedeed met De Jeugd van Tegenwoordig, was de host van de avond.

In de eerste ronde, ‘The Cover’, speelden de bands een bekend nummer op hun eigen manier. Skip & Die's versie Sweet Dreams van The Eurythmics scoorde met gemak de meeste decibels. In de tweede ronde, ‘The Take Over’, werden ze uitgedaagd om een nummer van elkaar te coveren. In de derde ronde, ‘The Clash’, kregen de bands de ultieme muzikale uitdaging om hun eigen nummers te spelen in diverse muziekstijlen. In deze clash stond de Nederlandse carnaval van Dio tegenover de Braziliaanse variant van Skip & Die, die een complete brassband op het podium uitnodigde. In de laatste ronde, ‘The Wild Card’, deelden de bands elkaar de genadeklap uit. Dio kreeg met The Opposites de hele zaal in beweging van links naar rechts. Het podium van SKIP&DIE stond vol met de brassband en Traffassi maakte de creatieve, muzikale avond compleet.


  

   de laatste nieuwsberichten in één oogopslag