14:38 Jack Daily brengt debuutsingle It's Alright uit

Singer-songwriters te over in Amsterdam

Redactie ,

Aan singer-songwriters geen gebrek in Nederland. Na een stille doorstart eind jaren negentig explodeerde het genre een paar jaar geleden, wat leidde tot een lange lijst aan internationale doorbraken van de schuifeltunes van John Mayer tot de surfdeuntjes van Jack Johnson en Donovan Frankenreiter. Ook afgelopen jaar voegde zich een lange lijst aan nieuwe doorbraken tot het genre, waaronder Ben Howard, Ed Sheeran en James Vincent McMorrow.

Ook in Amsterdam staat de teller niet stil. Amsterdam heeft met het Amsterdam Singer-Songwriter Guild immers een lange traditie in het supporten en lanceren van de muzikale troubadours en vormden het platform voor inmiddels bekende namen als Lucky Fonz III en Case Mayfield. De explosie rond Maaike Ouboter bij de Beste Singer-Songwriter van Nederland toont aan de de hoos nog lang niet over is.

Daar voegen wij vanaf vandaag Jack Daily aan toe. Hij brengt vandaag zijn eerste single It's Alright uit. It's Alright gaat over hoe je, ook al lijkt het soms anders, weet dat alles oké is tussen jou en degene waar je van houdt. De combinatie van de Jack's soulvolle stem en zijn gitaarspel maken It's Alright tot een nummer dat perfect is voor in het park of op het strand.


  

   de laatste nieuwsberichten in één oogopslag