18:35 Grote Prijs gaat alsnog van start in twee categorieën

Schrijf je nu in voor 21 juli 2013

Redactie ,

Nederlands langstlopende competitie voor livemuziek opent vandaag haar deuren voor singer-songwriters en hiphopacts. Tot en met zondag 21 juli kunnen acts zich aanmelden voor de Grote Prijs 2013. Deelnemers maken -naast een finaleplek in Paradiso/Melkweg - kans op 4.000 euro aan prijzengeld, een begeleidingstraject, fotoshoot, festivaloptredens, studiotijd én de legendarische Grote Prijsbeker.

Inschrijven
Inschrijven via www.groteprijsvan.nl kan tot en met 21 juli en is mogelijk in de categorieën Hiphop en Singer-songwriter. Begin augustus maakt de jury de namen van de geselecteerde kwartfinalisten bekend. De kwartfinales vinden plaats door het hele land in september en de halve finales eind oktober. De finales Singer-songwriter en Hiphop vinden plaats op zaterdag 7 december in (resp.) Paradiso en Melkweg.

Dit jaar categorieën Hiphop en Singer-songwriter
De Grote Prijs behoudt ook de komende jaren haar drie categorieën: Singer-songwriter, Hiphop en Bands. Vanaf 2013 organiseert de Grote Prijs de competitie voor twee categorieën die elk jaar afgewisseld worden. In 2013 zijn dat de categorieën Singer-songwriter en Hiphop,in 2014 zijn dat Singer-songwriter en Bands. In deze economisch moeilijke tijden, waarin er veel op cultuur bezuinigd wordt, is de Grote Prijs er trots op om de competitie voor jonge, talentvolle musici in Nederland te kunnen behouden.

Opstap naar groter succes
Voor veel bekende Nederlandse artiesten is de Grote Prijs een opstap naar groter succes geweest. Recente winnaars en finalisten zijn o.a. Rogier Pelgrim, Flow&Co, Lucky Fonz III, Kraantje Pappie, Uber-Ich, Case Mayfield, Zanillya, Mr. Polska, Boef & de Gelogeerde Aap, Eefje De Visser, Typhoon, Nicole Bus, Dope D.O.D., Roosbeef, en Yori Swart.


  

   de laatste nieuwsberichten in één oogopslag