13:25 Grote talenten op een klein podium

Fijne vocalen in North Sea Jazz Club

Mark Bink ,

Terwijl het tweede weekend van juli in het teken staat van de 38ste editie van het North Sea Jazz festival, kun je in de gelijknamige club in het Westerpark op 13 juli genieten van één van de grote namen in de vocal jazz van dit moment: Gregory Porter. Het voorgerecht op vrijdag 12 juli is ook niet mis: Tillery, een trio dat bestaat uit Gretchen Parlato, Rebecca Martin en Becca Stevens. Drie stemmen die samen bijzonder mooi kleuren.

Los van elkaar konden Gretchen Parlato, Rebecca Martin en Becca Stevens al rekenen op applaus vanwege hun vocale kwaliteiten, maar sinds deze New Yorkse dames in 2010 een trio begonnen onder de naam 'Tillery', zijn de reacties helemaal positief. Jazzliefhebbers die niet vies zijn van een flinke dosis folk kunnen vrijdag 12 juli hun hart ophalen in de North Sea Jazz club.

Sinds Gregory Porter in 2010 zijn debuut Water uitbracht, is het hard gegaan met de bemutste zanger uit Californië. Al snel heeft iedereen die houdt van jazz en soul in de gaten dat we hier te maken hebben met een bijzonder groot talent en wordt hij vergeleken met Nat Cole, Donny Hathaway en Marvin Gaye. Ten tijde van de release van zijn tweede album Be Good in 2012, kan hij rekenen op hoge noteringen in de eindlijstjes van dat jaar. Het album wordt overstelpt met lovende recensies in onder andere The Huffington Post, Downbeat en The Guardian en wint meerdere prijzen, waaronder een Edison.  

Lees binnenkort het interview met Gregory Porter in de rubriek Mokum Meltingpot op 3voor12/Amsterdam.

Live: zaterdag 13 juli om 21:00 uur in North Sea Jazz Club


  

   de laatste nieuwsberichten in één oogopslag