13:01 Melkweg aan het Vlaamse nat

Belgische brouwer Jupiler slaat volgende slag in Amsterdam en wordt hofleverancier van poppodium

Redactie ,

In het Amsterdamse poppodium Melkweg stroomt vanaf deze maand Jupiler door de tapkranen. Dit wordt op 13 juni gevierd met een vertoning van de muziekdocumentaire ‘The Sound of Belgium’ en aansluitend de clubnacht Cable. Het is voor het eerst in haar 43-jarige geschiedenis dat Melkweg een Belgisch bier als hoofdmerk heeft.

Jean-Jacques Velkeniers, marketing director van AB InBev, de brouwer van Jupiler: “Het partnership met Melkweg is voor Jupiler een belangrijke stap om de positie van het merk verder uit te bouwen in de Randstad , en met name in Amsterdam. Doordat afgelopen jaar al Ajax, de Amsterdamse dance festivals Awakenings en Loveland en diverse cafés op ons bier overschakelden is Jupiler in korte tijd heel zichtbaar geworden in de hoofdstad.”

Algemeen en artistiek directeur Geert van Itallie over de samenwerking: “Jupiler timmert hard aan de weg in het Nederlandse poppodium- en festivalcircuit. Naast het leveren van bier richt het merk zich in haar campagnes nadrukkelijk op live muziek en clubcultuur. Jupiler sluit hiermee goed aan bij het profiel van de Melkweg als breed, popcultureel podium. Ook denkt Jupiler actief mee over het optimaliseren van de barpunten in de Melkweg.”


  

   de laatste nieuwsberichten in één oogopslag