13:02 5 Days Off organiseert platenbeurs, talkshow en workshop nachtfotografie

Bezoekers van 5 Days Off krijgen meer dan muziek alleen

Redactie ,

Over minder dan twee weken gaat 5 Days Off van start in Amsterdam. Van 6 t/m 10 maart zullen ruim tachtig dj’s en producers uit binnen- en buitenland het Leidseplein veranderen in een nachtclub. Naast een line-up met artiesten als Hudson Mohawke, James Holden, Bloody Beetroots, Netsky en Gilles Peterson, organiseert 5 Days Off ook een aantal ‘Specials’. Dit aanvullende programma bestaat onder andere uit de Jäger Music Room in Paradiso, een platenbeurs in de Balie en een talkshow.

Long Players Music Market
Dit is veel leuker dan Discogs.com afstropen: op zaterdag 9 maart vindt in de theaterzaal van De Balie een Long Players Music Market plaats. De naam zegt het al: voor één dag is De Balie de ideale plek om tweedehands vinyl te slijten, te ruilen of in te slaan. Grote verzamelaars, platenlabels en -zaken uit het binnen- en buitenland zullen er acte de présence geven, en natuurlijk crate diggers van allerlei pluimage. Ook leuk; stalhouders krijgen ieder de mogelijkheid om een half uur lang hun pareltjes op het aanwezige geluidssysteem af te spelen. De markt is van 12:00 tot 18:00 uur geopend en entree bedraagt 1 euro.

Talkshow SSBA Salon
Op zaterdag 9 maart, na het concert van InnerAct in de Paradiso, organiseert SSBA Salon een talkshow over minimal music op het gebied van audiovisuele kunst. InnerAct is een audiovisuele performance met het revolutionaire muziekstuk Canto Ostinato als muzikaal vertrekpunt. Het is een moderne ode aan Nederlands bekendste componist op het gebied van minimal music, Simeon ten Holt. Te gast zijn Gwyneth Wentink, Wouter Snoei, Arnout Hulskamp, Shane Burmania en Matthijs Munnik. De presentatie wordt verzorgd door Ko van ’t Hek en Victor Coral.


  

   de laatste nieuwsberichten in één oogopslag