14:25 Donder van onder op Blitz Festival

Aanstaande zaterdag slaan Fusée Dorée, Labasheeba, Space Siren, Letatlin, NO|me en Rik van den Bosch de handen ineen op eigen festival

Redactie ,

Blitz Festival
Het mag dan permanent regenen, het festivalseizoen is al weken geleden gestart, ook in de ondergrondse. Het nieuwe Blitz festival richt zich op alles wat het daglicht niet verdragen kan en zet met haar line-up een nacht neer voor oordopjes en onvervalst schoenkijken.

De vijf deelnemende bands spelen verschillende muziekstijlen. Van post-punk tot electro pop, van indie noise tot chansonnier noir. De gemeenschappelijke deler is een compromisloze eigenzinnige sound. De deelnemers hebben hun plek al eerder bewezen in de Nederlandse indie- en undergroundscene. In de twee zalen van Zaal 100 wisselen de bands in hoog tempo af, als een donderslag bij heldere hemel.

Op deze eerste editie kan geluisterd worden naar het eigenzinnige gitaarwerk van Rik van den Bosch, de hoekige emotierock van Labasheeda, de vele lagen van shoegazefenomeen Space Siren, het schimmige lo-fi geluid van Fusée Dorée, de post-punk van Letatlin en de donkere beelden van NO|me. Laat je chihuahua maar thuis dus.

Blitz Festival, Zaal 100, Zaterdag 1 juni 2013, 20:30 uur


  

   de laatste nieuwsberichten in één oogopslag