15:21 Felabration breidt in 2013 uit naar Utrecht en Rotterdam

Naast Paradiso dit jaar ook fela-tributes in Tivoli en LantarenVenster

Redactie ,

Wereldwijd vinden rondom zijn geboortedag 15 oktober feesten plaats ter ere van de Godfather of Afrobeat, Fela Kuti. Sinds 2011 vinden deze ‘Felabrations’ ook plaats in Paradiso, dat verandert in Kuti’s nachtclub ‘The Shrine’ met als huisband en gastheer de band Jungle by Night. Speciaal voor de derde editie gaat ‘The Shrine’ in Nederland op rei: op 10, 11 en 12 oktober worden LantarenVenster (Rotterdam), Paradiso (Amsterdam) én Tivoli (Utrecht) omgetoverd tot rauw dampende, vuige West-Afrikaanse nachtclubs. Speciale gast is de Ghanese gitaargrootheid Ebo taylor. Dj’s zijn Antal en KC The Felaholic.

Jungle By Night
Sinds de release van hun debuut- 7" dendert de Afrotrein van Jungle by Night door Europa. Seun Kuti, zoon van Fela, noemde Jungle by Night in de Nigeriaanse krant The Vanguard als hét voorbeeld van hoe Afrobeat anno nu zou moeten klinken en drummer Tony Allen, drummer bij Kuti, noemde de band de “evolutie van Afrobeat”.

Ebo Taylor

Als speciale internationale gast is dit jaar niemand minder dan Ebo Taylor (Ghana, 1936) van de partij In de late jaren vijftig, de jaren zestig en -zeventig was hij een leidende figuur in de Afrobeat en High Life-scene. Wereldwijde beroemdheid kreeg Taylor toen zijn album ‘Love and Death’ uitkwam, in 2010 op Strut Records.

Met zijn laatste album, ‘Appia Kwa Bridge’ uit 2012 grijpt hij terug naar de superfunky Afrobeat . Taylor heeft in zijn thuisland Ghana een enorme grote aanhang. Met optredens op het North Sea Jazz Festival, Into the Great Wide Open, in Paradiso en op Music Meeting is Taylor ook in Nederland geen onbekende meer.

Felabration 3

Jungle By Night ft. Ebo Taylor, LantarenVenster, 10 oktober 2013, 20:00 uur
Jungle By Night ft. Ebo Taylor, Paradiso, 11 oktober 2013, 20:30 uur
Jungle By Night ft. Ebo taylor, Tivoli Oude Gracht, 12 oktober 2013, 19:30 uur


  

   de laatste nieuwsberichten in één oogopslag