14:32 Juli dit jaar laatste keer HENK op de Helling

Line-up bekend, early-birds uitverkocht.

Redactie ,

Na de puristische techno en een eindeloze reeks van performances en industriële installaties tijdens de eerste editite van HENK in de FABRIEK zijn er nog 67 dagen te gaan voor de aller aller allerlaatste keer van HENK op de HELLING. Na de zomer van 2013 sluit de NDSM-werf definitief haar deuren voor de feestgangers onder de befaamde kraan en wordt er plaatsgemaakt voor projectontwikkelaars. De eerste 1000 vriendentickets zijn ondertussen uitverkocht en er zijn nog een paar honderd kaarten over van de tweede ticketronde.

Muziek op de helling
De puristische toon wordt in juli natuurlijk doorgezet op de helling. Grenzen worden opgezocht en conventies verbroken. Terwijl er onder de kraan een solide basis aan techno zal klinken, wordt er op verschillende andere plekken voluit geëxperimenteerd. Zo wordt er uitgeweken naar genre's zoals brass, jazz, funk, klassiek en zelfs opera. Een monumentale programmering die brengt wat er nu gebeurt in de muziek. Zoals altijd alleen maar live acts, alleen maar muzikanten met een progressief geluid. Artiesten die zich durven te onderscheiden en niet de massa willen bespelen maar muziek maken uit het hart.

Een sterke mix van underground zwaargewichten als Moritz Von Oswald Trio, Isolée, Lawrence, Redshape en Matt John en nieuwkomers als Dense & Pika, Valentin Stip, Christopher Rau, John Heckle en Rouge Mécanique. Om in te luisteren zette HENK alvast een playlist samen van ruim twee uur materiaal.


  

   de laatste nieuwsberichten in één oogopslag