17:11 TWSTd 2013 gewonnen door Belgisch duo

Afgelopen vrijdag 31 mei was de Melkweg in Amsterdam het podium voor De Grote Finale TWSTd dj contest 2013

Redactie ,

Na een jaar van zware voorrondes waren het de vier beste kandidaten die streden om de titel TWSTd winnaar 2012 - 2013. Bas Dobbelaer uit Venhuizen, NTRSDNS uit Hillegom, Jhon Spark uit Amsterdam en het Belgische duo DuplicaT uit Gent hadden zich voorbereid om de perfecte set te draaien.

Winnaar van vorig jaar Quentin van Honk beet het spits af met een opwarm set. Na het winnen van de finale vorig jaar heeft hij een heel goed jaar gehad en in dat jaar getekend bij de Radiate Artitsts agency. De toon werd door hem gezet en de kandidaten moesten het vanaf hier waar gaan maken. Bas Dobbelaer pakte over. Met een set vol sfeer en een sublieme platenkeus had hij gelijk het publiek mee. De sfeer zat er goed in en Bas leverde een solide set af. Daarna was het de beurt aan het Belgische duo DuplicaT. Samen hadden zij moeiteloos de finale gehaald met hun foutloze minimal house sets. En ook in de finale zetten zij een feilloze set neer. Door veel te mixen creerden zij constant volle geluiden in hun sets met de juiste energie.

De energie werd na hun set een tantje hoger gezet door Jhon Spark. De Amsterdammer draaide een rauwe techno set. Hij durfde het aan om de hit Superfreak van Josh Wink (die mag zeker weer gedraaid worden tegenwoordig!) in zijn set te verwerken en scoorde hier punten mee bij de jury. De laatste kandidaat NTRSDNS (spreek uit Notourious Die En Es) draaide een rake tech-house set waar verrassende elementen in zaten. En toen waren de sets die het moesten doen allemaal gedraaid. The Man With No Shadow pakte het vanaf hier over met een knallende house set om de nacht mee af te sluiten terwijl de 10 koppige jury in conclaaf ging.

Na een lange, felle en heftige discussie wasde jury uiteindelijk unaniem over de winnaar. Of eigenlijk: winnaars. Met hun rake minimal house set schreef DuplicaT TWSTd geschiedenis door als eerste Belgische deelnemers ooit de contest te winnen! De publieksprijs ging uiteindelijk volkomen verdiend naar Jhon Spark. Het publiek in de Melkweg vond hem met een gemiddelde van een 7,5 de beste DJ van de avond.


  

   de laatste nieuwsberichten in één oogopslag