19:19 Dekmantel-praktijken bij All We Want Festival

Organisatie verkoopt voor eerste editie in krap anderhalf uur 3.000 tickets en is uitverkocht

Jouko Peters ,

Een nieuw, vierdaags en Nederlands aanvoelend festival in een schitterend oud klooster, net over de Duitse Grens. Met support van onder meer Deep House AmsterdamEl Snorro's ÜberthalLazy SundaysNachtsportNew Dutch School en SlapfunkDe organisatoren van het All We Want Festival hebben het voor een meer dan betaalbare prijs (de early birds waren slechts 35 euro en de gewone tickets 50) gerealiseerd tussen 5 en 8 juli. Het heeft deze week geresulteerd in een stormloop op kaartjes en ware Dekmantel-praktijken. Alle 3.000 door de organisatie aangeboden tickets zijn in een krappe anderhalf uur tijd verkocht.

Op de evenementpagina op Facebook maakt de organisatie de vergelijking met het bekende Woodstock Festival uit 1969. Heel veel mensen bij elkaar, fantastische muziek en een liefdevol sfeertje. De organisatie wil dát idee vertalen naar de 21ste eeuw. Het festival vindt plaats op zo'n anderhalf uur rijden van Amsterdam en het décor is werkelijk prachtig. Vier dagen in en rondom Kloster Graefenthal, gebouwd in de twaalfde eeuw, omringd door water en groen gras. Er komt een tijdelijke camping en blijven slapen is uiteraard mogelijk, maar wie even goed kijkt naar de line-up beseft zich meteen dat veel slapen er niet in zit. Er is een uitstekende balans gevonden tussen house en techno. Er is voor ieder wat wils.

Met Adana Twins, Adriatique en Finnebassen is de organisatie erin geslaagd drie grote vissen uit de deep house scene te strikken. Een paar weken geleden draaiden Adana Twins en Finnebassen nog op het Amsterdamse DGTL-festival, waar de crème de la crème uit die wereld verzameld was. Naast nog veel meer deep house is er ook aandacht voor techno. Zelfs voor techno met geweld. Hackler & Kuch heeft opvallend genoeg een plaatsje in de line-up weten te bemachtigen. Nederlanders Bo Andree en Ernst van den Berg, die voornamelijk succes kennen in Duitsland, spelen bijna een thuiswedstrijd in het klooster. Van Ester Duijn, Ici Sans Merci en Frank Haag valt ook weinig licht verteerbare housemuziek te verwachten, in de positieve zin van het woord.


  

   de laatste nieuwsberichten in één oogopslag