20:32 Club Mazzo is back!

Vergane clubhistorie herleeft in Studio 80

Redactie ,

Bekend met namen als Manic Monday, Lucid Interval, Per’s Paradise, Choice, The Gathering en/of Sex, Love & Motion? Dan heb je ooit een tijd in Mazzo rondgehangen. De legendarische nachtclub aan de Rozengracht in Amsterdam is niet meer, maar voor de echte liefhebber is er zaterdag 4 mei weer een onvervalst avondje Mazzo in Studio 80.

Mazzo
Mazzo: de naam alleen al spreekt hele generaties tot de verbeelding. Opgericht in 1980 was de club de eerste jaren het domein van rockers, punkers en new wavers. In 1989 ging Mazzo over op de housemuziek en begon het tijdperk van de gabbers, smileys, trancehippies en technofreaks. Maar het maakte eigenlijk niet uit wie of wat je was: je vermaakte je altijd wel.

Historie
In 1995 en 1996 beleefde Mazzo enkele roerige jaren. Na een brand verhuisde de club noodgedwongen een jaartje naar de Oudezijds Voorburgwal. Eenmaal terug aan de Rozengracht deed de politie een inval wegens drugs. Die klap kwam Mazzo financieel nooit helemaal te boven. Toch lukte het de club eind jaren negentig nog topavonden te organiseren met underground muziekstijlen als techno, drum ’n bass en hiphop. Na twee keer van eigenaar te zijn gewisseld, viel in 2005 het doek. Nu is in het pand een Italiaans restaurant gevestigd met diezelfde tot de verbeelding sprekende naam.

Mazzo herrezen

Vorig jaar werd een eerste Mazzo is back avond gehouden in Studio 80. Dat feest werd een doorslaand succes. Veel bezoekers gaven aan elk jaar wel zoiets te willen. Daarom is samen met Studio 80 besloten nog een keer te gaan knallen. Natuurlijk is het feestje op 4 mei weer gericht op de Mazzo-gangers van weleer, zij die kind aan huis waren aan de Rozengracht. Maar het ook zeker de bedoeling de huidige generatie clubbers te laten proeven van het echte Mazzo-gevoel.

Line-up
Bezoekers kunnen hun hart ophalen aan de unieke, eigenzinnige en hypnotiserende Mazzo-sound van DJ’s Steve Rachmad, Angelo d’Onorio, Paul Jay, Cellie en Carlijn. Speciale gasten zijn Russel Cox (Sex, Love & Motion, Londen), Jack de Marseille (Rex Club, Parijs) en MC Marxman (Dancevalley). De voorverkoop is inmiddels gestart. Wees er snel bij, want vorig jaar waren de kaarten razendsnel uitverkocht.

Mazzo is Back, Studio 80, Zaterdag 4 mei, 23:00 uur


  

   de laatste nieuwsberichten in één oogopslag