12:03 Chateau Techno viert tweejarig jubileum met festival

maar behoudt intimiteit met slechts drie stages op unieke en rauwe locatie in het Westelijk Havengebied

Redactie ,

Chateau Techno, de organisatie die met haar ijzersterke evenementen steevast uitverkoopt, viert haar tweede verjaardag met haar allereerste festival in het Westelijke Havengebied van Amsterdam. Het publiek verdeelt Chateau over drie in- en outdoor podia en zo barst Chateau Techno in een intieme setting los met misschien wel de grootste line-up tot nu toe: onder andere Stacey Pullen (USA), Octave One (USA) LIVE, Sasha Carassi (IT), Gayle San (SIN) en Marco Bailey (BE) zijn bevestigd. De artiesten uit Nederland zijn van eenzelfde hoogstaand kaliber: 2000andOne, Juan en Daniel Sanchez (b2b), Kabale und Liebe, Ici Sans Merci, Esther Duijn, Ceno-Symphonics (live), Joey Daniel, Olene Kadar én Kevin Arnemann maken eveneens hun opwachting op zaterdag 25 mei.

De organisatie heeft twee -of eigenlijk drie- technogrootheden uit de VS weten te strikken: Octave One (LIVE) en Stacey Pullen. Pullen is met recht een originator van Detroit techno te noemen. Dat kan ook niet anders met mensen als Derrick May, Kevin Saunderson en Juan Atkins (de Belleville Three) als je mentors. En net als deze mannen is Stacey Pullen ook een technoveteraan, hij staat al twintig jaar aan de absolute top. Octave One bestaande uit de broers Burden zullen hun imponerende live set ten gehore gaan brengen, iets dat voor de liefhebbers absoluut geen straf is.

De legendarische Belgische pionier Marco Bailey is al sinds 1994 bezig en brengt muziek uit op onder andere zijn eigen label MB Elektronics, Tronic, Bedrock en Drumcode. Sasha Carassi werkt al ruim tien jaar aan zijn discografie en daar staat Drumcode ook tussen. Het label van Adam Beyer is niet zomaar een technolabel en brengt alleen het beste van het beste uit. Dit zegt dus veel over de kwaliteiten van Carassi. De technokoningin Gayle San is een echte Awakenings regular en doet met releases op onder andere Sleaze en haar eigen Equator voor beide heren niet onder

Chateau Techno Festival, Haventerrein Sloterdijk, Zaterdag 25 mei 2013, 12:00 - 23:00 uur


  

   de laatste nieuwsberichten in één oogopslag