17:08 Tijdreizen bij Muziek in de House

"Losraken van platte en nietszeggende feesten. Schreeuwerige events zijn er al voldoende"

Jouko Peters ,

BandjeBandje, een conceptueel ontwerpbureau van Jonathan Kraayeveld en Tom de Kort, organiseert zaterdag 20 april Muziek in de House. Een event waarmee ze naar eigen zeggen los proberen te raken van 'platte en nietszeggende' feesten. De opzet is als volgt en zo helder als het maar zijn kan: bij binnenkomst wanen de bezoekers zich in de jaren '70. Mees Dierdorp opent de avond met een dj-set geïnspireerd door de jaren waarin bijvoorbeeld ABBA furore maakte. De decades lopen naarmate de avond vordert op en uiteindelijk eindigen ze met muziek uit het heden. Holger Hecler, San Proper en Olaf Stuut nemen de jaren '80 tot en met '00 voor hun rekening. Flannels, uit de eigen stal van BandjeBandje, sluit de avond af.

Het festijn vindt plaats aan de Aambeeldstraat 10, in een loods waar nog nooit eerder is gedanst. De zaal is gelegen vlakbij het Centraal Station en prima te bereiken met het pondje of de fiets. De lokatie beschikt volgens de organisatie over uitstekend geluid, want er is een dik Funktion-One systeem aanwezig. In de ogen van De Kort is het feest ook vernieuwend: "Vernieuwing is bij ons een voorwaarde. Daarnaast moeten ontwerp, de muziek en een bepaalde filosofie samenkomen in onze evenementen. Zie deze avond maar als een chronologische nacht in het heden, geïnspireerd door het verleden."

BandjeBandje is geen geheel onbekende speler in de scene, want de organisatie is tevens het brein achter het festival De Zon, dat jaarlijks uitverkoopt zonder van tevoren een line-up bekend te maken. De aanstaande editie op 19 mei is opnieuw uitverkocht. Naast Mees Dierdorp en Flannels, hebben De Kort en Kraayeveld nog drie dj's in petto. Uit Duitsland komt Holger Hecler een jaren '80 set verzorgen, waarna Amsterdammer San Proper achter de decks kruipt voor een jaren '90 set. Talent Olaf Stuut verzorgt na San Proper een set geïnspireerd door de jaren '00, hij zal volledig live spelen. De online voorverkoop stopt zaterdag 20 april om 18.00 uur en tickets kosten vijftien euro.

Tickets en evenement
https://www.facebook.com/events/233270190151413/


  

   de laatste nieuwsberichten in één oogopslag