18:00 Letterlijk & Figuurlijk is Most Wanted 2013

Nederlandse hiphopcompetitie gewonnen door Almeerse act, met meeste hitpotentie

Redactie ,

Letterlijk & Figuurlijk is uitgeroepen tot Most Wanted 2013. Gisteravond won de hiphopformatie uit Almere de zeventiende editie van de hiphopcompetitie Wanted. De finale in de Melkweg kende een spannende ontknoping; het niveau van de acht finalisten was hoog en de jury verwachtte een lang, zwaar beraad. Uiteindelijk kwam de jury unaniem met de winnaar: Letterlijk & Figuurlijk is Most Wanted 2013.

Letterlijk & Figuurlijk wist de jury te charmeren met "een echte show". De jury kreeg "kippenvel" en "snapte volledig dat ze een bus vol fans meebrachten naar de Melkweg". Dit wordt de act van Lowlands 2015, aldus de jury. Achter Letteriljk & Figuurlijk schuilen rapper Psicho en producer NeverTheLess. Later dit jaar brengt het duo zijn debuutalbum uit.

De winnaar ging gisteren naar huis met een prijzenpakket bestaande uit een clipshoot, studiotijd, promo cd’s, een waardecheque voor muziekinstrumenten, een professionele fotoshoot, coaching, diverse optredens en een strippenkaart voor de huur van een repetitieruimte.

De jury van Wanted bestond dit jaar uit: Aldo Bruining (Buma Beats, TDTMCM), Skinto (mc), Flip van der Enden (Conservatorium van Amsterdam, Pinguin Radio), Bobby Sukhraj (Imagem Music), David van Unen (State Magazine). Zij beoordeelden de acts op originaliteit & creativiteit, techniek, podiumpresentatie en toekomstverwachting. Letterlijk & Figuurlijk scoorde het hoogst op deze criteria.


  

   de laatste nieuwsberichten in één oogopslag