ID&T onder de hamer voor honderd miljoen dollar

Beter geluid en meer ruimte gegarandeerd

Atze de Vrieze ,

Het hing al een tijdje in de lucht: de grote Amerikaanse promotor SFX heeft een meerderheidsbelang genomen in ID&T. Het bedrijf neemt driekwart van de aandelen over, voor een bedrag van 102 miljoen dollar. Dat brengt de totale waarde van ID&T op zo'n 130 miljoen dollar, oftewel 100 miljoen euro. Dat meldt New York Times. Vanavond in 3voor12 Radio belt Roosmarijn met directeur Duncan Stutterheim over de verkoop.

ID&T is het grootste dance organisator van Nederland, met een lange historie. In de jaren negentig werd het bedrijf bekend door feesten als Thunderdome en Trance Energy. In de loop der jaren kwamen daar onder andere Mysteryland en Sensation bij. Met name dat laatste concept wist het bedrijf zeer succesvol naar het buitenland te brengen. Meerdere landen kregen een witte dance-avond, meest recent ook Amerika (New York). ID&T heeft logischerwijs ambities op de Amerikaanse markt, aangezien dance daar in korte tijd zeer populair geworden is.

De eerste concrete samenwerking tussen SFX en ID&T is ook meteen bekend gemaakt: van 27 tot en met 29 september zal in Chattahoochee Hills, Ga., het festival TomorrowWorld plaats vinden. Het is een variant op het Belgische festival Tomorrowland. In Amerika kan die naam niet gebruikt worden, omdat die volgens Duncan Stutterheim in bezit is van Disney. In de New York Times speekt Stutterheim de ambitie uit een wereldwijd dancebedrijf te worden. "Dat hadden we niet in ons eentje gekund."


  

   de laatste nieuwsberichten in één oogopslag