KRS-One komt naar de Bijlmer

Bezoekers van 5 Days Off krijgen meer dan muziek alleen

Redactie ,

Hip Hip Appreciation Week
Elke derde week van mei wordt internationaal Hip Hop Appreciation Week gevierd. Hip Hop icoon KRS-One legt in de Gospel of Hip Hop uit hoe. Dit jaar bestaat de Hip Hop Cultuur 40 jaar ('73-'13), en komt deze Hip Hop legende op bezoek bij vertegenwoordiger van Temple of Hip Hop Amsterdam, Braien Candelaria. Ze gaan met jong en oud in de Bijlmer een reeks workshops, lezingen, en shows neerzetten.

Temple Of Hip Hop Amsterdam
KRS wordt door velen in Amsterdam, en wereldwijd als de Koning van Hip Hop gezien. Hip Hop leeft in Amsterdam-Zuidoost, en is voor jong en oud een sociaal en cultureel vangnet dat veel verder rijkt dan muziek. Creatievelingen en kunstenaars uit de buurt nodigden KRS One ook wel bekend als 'Teacha' uit om naar de buurt te komen om jong en oud te inspireren. KRS One heeft besloten de uitnodiging aan te grijpen! Op basis van
zijn lessen over behoud van Hip Hop cultuur wordt na de week in mei een multimediaal documentaireproject uitgewerkt in een lespakket waarmee de Nederlandse tak van Temple of Hip Hop uit Amsterdam-Zuidoost langs scholen gaat touren.

Temple Of Hip Hop is mede genomineerd voor de jaarlijkse Kroonappels van het Oranjefonds in de categorie Buurt. In het stemweekend van 15, 16 en 17 maart kan iedereen stemmen en zo het beschermpaar van het Oranje Fonds de weg wijzen naar de mooiste sociale initiatieven.


  

   de laatste nieuwsberichten in één oogopslag