Roots12: Oosterpark ontdooit met Rashanto's reggae

Roots Open Air opmaat voor Nederlandstalige mixtape

Armande Harmsen ,

De Nederlandse oase van Roots ligt op het Urban Groove stage. Met Typhoon, Sarah-Jane & The Xperience, de band KOFFIE, de talentenjacht Alliantie Roots on the Road, Makkie & KrankJoram (winnaar Wanted 2012) en showcases van het ROC van Amsterdam krijgen we een dwarsdoorsnede te zien van de Nederlandse hip-hop scene, soul en afrobeat. Rashanto deelt vandaag het podium met vocaliste Miss Jaylea. Reggae van Rashanto

Rashanto
Wanted-deelnemer Rashanto vervolgt de Urban Goove Stage met zijn reggae tunes. De dancehalltoeters maken maken van het begin meteen een onmisbaar optreden. Zijn dj en backing vocaliste Miss Jaylea toveren met het tropische geluid de eerste zonnestralen tevoorschijn. Rashanto: "Ik vind dit soort evenementen ontzettend leuk, omdat het in een park is en lekker laid back. Mijn eerste optreden met District Lyons was ook in een park." Zijn hindoestaanse roots liggen in Suriname. "Mijn roots zijn heel belangrijk voor mijn muziek, omdat het mijn culturele jasje is. Ik mis mijn roots niet omdat ik ze altijd bij mij draag."

In 2011 kwam zijn EP Di City Is Burning uit. "Zelf zing en rap ik weliswaar in het Engels, maar in september komt mijn tweede mixtape Origins uit. Deze mixtape heb ik samen met Iyobel opgenomen en komt met Nederlandse teksten. In mijn tracks zit een persoonlijke boodschap die mondiaal is. De komende maanden zit ik dus in de studio samen met de dancehall-, hiphop- en reggaeband District Lyons.