Roots12: Dax & Pharao grootgrutten in smaken en sauzen

Productief duo op gelegenheid naar Roots

Armande Harmsen ,

De Nederlandse oase van Roots ligt op het Urban Groove stage. Met Typhoon, Sarah-Jane & The Xperience, de band KOFFIE, de talentenjacht Alliantie Roots on the Road, Makkie & KrankJoram (winnaar Wanted 2012) en showcases van het ROC van Amsterdam krijgen we een dwarsdoorsnede te zien van de Nederlandse hip-hop scene, soul en afrobeat. Dax a.k.a. Daxarius de Bruin won de finale van Most Wanted 2007 en deelt vandaag het podium met Rashanto.

Dax a.k.a. Daxarius de Bruin
Speciaal voor vandaag is Pharao vanuit de Ardennen afgereisd om Dax verbaal bij te staan. Ze zetten een absolute feelgoodshow neer vol oneliners als 'te spang voor je netvlies'. Eind dit jaar komt Dax met zijn nieuwe plaat: "Het nieuwe album heet Spectrum en is heel veelzijdig, met allelei verschillende tinten; van zwart tot wit en alles er tussenin. De opnames zijn allemaal gedaan en liggen nu klaar om gemastered worden, maar daar moet ik nu het financiële gedeelte nog voor rondkrijgen."

Waar zijn roots liggen? "De roots van mijn directe voorouders liggen in Suriname en Nederland. Suriname is dan al een land met gemixte achtergronden. Ik heb dus heel veel verschillende culturen door mijn bloed stromen en die invloed hebben gehad op mij."

Pharao
Ook Pharao komt ook voor eind van dit jaar nog met een album. "Het wordt door Killing Skills geproduceerd en wordt echt heel melodieus. Zijn roots liggen in de Cariben. "Mijn achtergrond is opgebouwd uit heel veel smaken en sauzen, hoofdzakelijk gesitueerd rond Curacao en ik ben de zoveelste tint beige op ons familiepalet. Wat ik heel erg mis is dat ik mensen niet spontaan kan bellen om naar het strand te gaan. Verder vooral die spareribs! Ik heb overigens een heerlijk marineerrecept voor je: honing, ketjap, thijm en citroen. Heerlijk!"