Circo Simonelli wint spot op Roots Open Air

Roots on the Road op Block Party in West

Tekst: Armande Harmsen | Beeld: Irina Raiu ,

We zijn in West, waar Studio West een Block Party organiseert. Ook de voorronde van De Alliantie Roots on the Road vindt hier plaats. Deelnemers maken niet alleen kans op een geldprijs, maar ook een plek op het programma van het Roots Open Air Festival in het Oosterpark. Nadat het New Grounds Quintet al won in Oost, is het vandaag Circo Simonelli dat feest viert.

Energieke funkband
Circo Simonelli bestaat uit zeven studenten van het Conservatorium van Amsterdam. De blije, energieke funkband strijdt tegen vijf andere acts bij Studio West. Het evenement is gegoten in een thematisch gezellig buurtfeest. Juryleden vandaag zijn Adje, Wessel Kuit (MusiQsounds) en Sasha Vee.

   

Wat is voor Circo Simonelli onmisbaar bij een eigen Block Party?
"Veel meer propaganda maken voor het evenement, met behulp van flyers en posters, door ze overal in de stad rond te hangen. Daarnaast op zo veel mogelijke sociale netwerken zoals Facebook en Twitter een evenement aanmaken met alle nodige informatie, zodat het bij het publiek zeer interessant en tof overkomt. Iets meer eet- en drinkkraampjes en verkoop van kleding en accessoires verspreid over het gehele plein. En ook betere communicatie met de technici!"

Dam Dutchess:
D-Luzion: "Positieve energie, good vibes, liefde." Shedney: "Good vibes and a lot of people." Raverty: "De vibe is bij een Block Party het meest belangrijk, maar ook de mensen die komen en zorgen voor die vibe en iedereen oppeppen. Iets als een Open Mic stage zou er dan voor zorgen dat mensen er vol ingaan." De dames van RBBP voegen eraan toe dat "a crowd with a smile" onmisbaar is voor hen. De Haagse Raverty houdt vandaag haar eerste optreden met het vrouwelijk hiphop collectief Dam Dutchess. Zij is naast Gisele en R&B zangeres Donna de nieuwe toevoeging aan het collectief. 

De dames van Le Fromage, een discoband met een randje, willen graag "glasblazen op dubstep" zien bij hun eigen buurtfeestje. Een van de leden zou dit vak namelijk beoefenen. Le Fromage bestaat in november twee jaar en de dames vertellen na de zomer de studio in te gaan. Eerst nog een optreden bij het Rozentuinfestival in Carré, een evenement dat middelbare scholieren helpt de opstap te maken van het Rozentheater naar Carré.
   

"Amazing bassplayer"
Volgens de jury staat het optreden van de winnaars van vandaag "als een huis". Er wordt feedback gegeven aan Circo Simonelli over de gelijkwaardige muzikale bijdragen van alle leden in de energieke funkband. Sasha Vee gaf haar complimenten aan de "amazing bassplayer". Op zondag 8 juli neemt deze band het op tegen de winnaars van de Alliantie Roots on the road Oost. De overige acts krijgen constructieve feedback over hoe zij hun performance kunnen verbeteren.

Block Party
De Roots competitie is voor Studio West dé gelegenheid om het te combineren met een Block Party, waarvoor meerdere artiesten uit Amsterdam zijn uitgenodigd. Dam Dutchess deelt haar nieuwe Mixtape uit en zet mensen op de foto. Met verschillende standjes waar mensen onder andere roti en schaafijs kopen zit de sfeer er goed in op het plein. De Studio heeft haar deuren opgesteld zodat mensen binnen een kijkje kunnen nemen in de gekleurde repetitie-en opnameruimtes.

Buiten staat het podium waar het muzikale deel van het buurtfeest zich afspeelt. Zo komen One of a Kind en Jahbrane langs voor een korte set, maar ook de Hydroboyz als hoofdact van dit buurtfeest. Alle MC’s/Zangeressen van Dam Dutchess doen één nummer als showcase en opvallende verschijning MC Aisha betreed het podium voor een nummer als DJ Steviiewonder draait. Het laatste uur gaat in sneltreinvaart wat betreft de acts op het podium. Vergezeld door Servinio en Skinto sluit D.Lipps het feestje af. De man gaat na het optreden weer door naar het zuiden voor Beats and Roots met Nebulon. Leeroy, host tijdens de competitie, doet voor de afsluiting ook nog even mee voordat ook hij doorreist naar het zuiden. Good vibes is het motto van de dag bij Studio West.