Cinnaman was bijna kapper geweest

"Trouw is mijn favoriete club van de hele wereld."

Aicha Visser ,

DJ Cinnaman scoort momenteel uitstekend. Met bombastische beats en soulvolle sets vult hij keer op keer de zalen. Hij vliegt alle Europese steden af en tijdens het festivalseizoen is hij rustig drie keer op een dag geboekt. Hij draait zogezegd op volle toeren. Vandaag speelt hij een thuiswedstrijd op de eerste Amsterdamse camping-weekender Amsterdam Open Air in Zuid-Oost.

Wat is je favoriete plek om op te treden in Amsterdam?
“Dat is geen moeilijke keuze.  Mijn favoriete plek is absoluut Club Trouw. Het is mijn thuisbasis en de perfecte club, qua belichting, geluid, en de mensen die er komen. Het is niet alleen mijn favoriete club van Amsterdam, maar zelfs van de hele wereld.“

Welk beroep had je uitgeoefend als je geen dj was geworden?
“Dan was ik kapper geworden. Ik heb ooit een keer het haar geknipt van een vriend van me en dat zat best goed, dat had ik dus ook kunnen worden. Ik heb ook een opleiding binnenhuisarchitectuur gevolgd, maar dat werd niks. Ik tekende vroeger weliswaar veel en wist zeker dat ik iets creatiefs wilde doen. Ik wist alleen niet wat.“

Wat is je vreemdste backstage ervaring?
"Eigenlijk is het best wel saai backstage. Je kan beter in de zaal staan. Daar wordt tenminste lekkere muziek gedraaid."

Beschrijf jezelf met drie woorden?

"Rust, onrust, rust."

Wat wilden je ouders dat je zou worden?
"Mijn ouders waren jong en ruimdenkend en ze lieten me lekker mijn gangetje gaan. Wel probeerden zij mij te motiveren om te blijven studeren, wat niet echt een succes werd. Ik voelde mij overigens altijd gesteund door hen in wat ik wilde worden. Mijn passie voor muziek is bijzonder en ik heb daar mijn werk van kunnen maken. Ik voel mij daar gezegend mee."

Welke artiest had je ooit nog eens willen zien optreden en waar?
"Marvin Gaye in de Trouw."

Beste plek om door te zakken in Amsterdam?
"Thuis; ik ben steeds huiselijker aan het worden. Gewoon een avond lekker eten met vrienden en biertjes drinken. Ik doe dat alleen veel te weinig, maar dat heeft meer met tijd te maken."

Cinnaman draait ook komend weekend weer in Amsterdam op het Lentekabinet.