Palio Superspeed Donkey festivalproof

"Doe ons maar Noorderpark, gezellig, intiem. Noorderslag is een vleeskeuring."

Anouk Tuitel ,

Het Noorderpark Festival is een gratis festival voor Noorderlingen, door Noorderlingen, maar natuurlijk is iedereen uit Amsterdam en omstreken welkom. Op het hoofdpodium staan onder andere hiphop formatie Zwart Licht, singer-songwriter Chagall met een eigenwijze mix van dubstep en pop, Kris Berry en zangeres-componiste Yori Swart. Derde band op rij is Palio Superspeed Donkey, die rocken als oude rotten.

De jongens van Palio Superspeed Donkey rocken als doorgewinterde artiesten. Met het optreden zorgen ze ervoor, dat het publiek het weer wat weer wat warmer krijgt in deze barre condities. Hun gezamelijke jumps zijn net zo strak als de muziek die ze maken. Zelfs wanneer de kabel uit de microfoon van de zanger losschiet, neemt de gitarist het vloeiend over. Niks aan de hand, Palio Superspeed Donkey staat zoals altijd als een huis. Heb je kaarten voor De Beschaving of Metropolis, ga dan beslist even kijken bij de jongste rockers van het land. 3voor12amsterdam spreekt de mannen kort na het optreden.

Noorderpark of Noorderslag?
In koor: “Noorderpark! Noorderpark is veel gezelliger en intiemer. Noorderslag lijkt ons niks, een vleeskeuring. En in Noorderslag regent het nooit, want wij houden van regen.“

Hoe Noordelijk zijn jullie ooit geweest?
“Ons meest Noordelijke optreden ooit was op Vlieland. We speelden toen op het festival Into The Great Wide Open. Noordelijker hebben we nooit gespeeld.“

Waarom is Noord volgens jullie gestoord?
“Pinquins, want in Noord heb je geen pinquins en dat zijn trouwens rare beesten. Als je die op ze kop zet, is dat heel vreemd. Maar verder zijn we nog nooit in Amsterdam Noord geweest, dus daar kunnen we eigenlijk niks over zeggen.”

Het hoeveelste festival is dit voor jullie deze zomer?
“Vijf! Nee, ik vergis me, dit is het vierde festival tot nu toe.”

Waar gaan jullie nu naar toe? Waar kijk je naar uit?
“Op 1 juli spelen we op Metropolis! Tussen Capeman, Bombay Show Pig en Rats On Rafts. Daar horen we echt thuis.”