Chagall laat de zon doorbreken

“Dit liefdesliedje is voor jullie, want jullie zijn allemaal lief!”

Roos Verkade ,

Het Noorderpark Festival is een gratis festival voor Noorderlingen, door Noorderlingen, maar natuurlijk is iedereen uit Amsterdam en omstreken welkom. Op het hoofdpodium staan onder andere hiphop formatie Zwart Licht, Kris Berry, de rockers van Palio Superspeed Donkey en ook Chagall, die deze zomer met een nieuwe band en hernieuwde energie op de bühne staat.

Hoewel zelf in wollen trui en jas doet Chagall ons aan een mooie zomeravond denken. De nieuw gevonden dynamiek van een live band tilt de nummers naar een hoger niveau en laat een zonnetje schijnen. Misschien dat haar glanzende gouden legging daar ook een beetje bij helpt.

Chagall samplet terplekke haar eigen zang wat elk liedjes wel een beetje dezelfde opbouw geeft. Maar dat wordt allemaal goed gemaakt door de sterk opgebouwde lagen die de rest van de band toevoegt. Chagall blaast het spreekwoordelijke dak van de tent. Het is duidelijk: niets kan deze rock chick stoppen. Een beetje regen al helemaal niet!

Naderhand spraken we met Chagall over reizen naar het hoge Noorden en haar plannen voor de toekomst.

Noorderpark of Noorderslag?
Het was wel ongeveer hetzelfde weer met Noorderslag dus dat maakt niet zoveel verschil (lacht). Ik heb op dit moment Noorderslag al gedaan, dus wil ga ik nu liever voor Noorderpark ja.

Heb je zelf een connectie met Noord?
Ik vind het pontje heel erg leuk. Ook erg inspirerend. Regelmatig vaar ik naar de overkant om ergens gezellig wat te gaan drinken. Ook ga ik regelmatig naar de IJ-hallen. Ja ik vindt Noord eigenlijk wel heel leuk.

Hoe ver noordelijk ben jij wel eens gekomen?
Je bedoelt verder dan Groningen? Ik denk dat dat wel het verste is dat ik ooit geweest ben. Om verder noordelijker te gaan zijn we nog niet lang genoeg bezig met de band. Ik hoop wel binnenkort nog noordelijker te reizen. Scandinavië hoop ik nog ooit naar toe te mogen, al is het alleen maar om te schrijven of samen te werken met iemand. Dat zou voor mij wel een droom zijn die uit komt.  Ik haal veel inspiratie uit Scandinavische bands zoals Little Dragon en Lykke Li. Oh, en natuurlijk de Noordpool want ik hou heel erg van ijsberen!

Ze zeggen wel Noord Gestoord. Waarom is Noord volgens jou gestoord?
Echt? Dat wist ik helemaal niet. Wat leuk! Omdat ze dat als slogan nemen lijkt me.

   
   

Het festival seizoen is weer begonnen. Heb jij al veel festivals gespeeld?
We zijn eigenlijk pas net begonnen, maar we hebben al wel een aantal festivals gedaan ondertussen. Noorderslag natuurlijk aan het begin van het jaar, en Paaspop en het Bevrijdingsfestival in Amsterdam. En er komen er nog veel aan!

Oh ja? Vertel! Waar kijk je het meest naar uit?
Pitch en Solar! Ik ben MEGA blij dat ik hier mag staan. Zeker een dream come true!

Hoorden wij nou vandaag al een aantal nieuwe nummers?
Ja zeker! Het eerste nummer dat ik speelde was een nieuw nummer (Bergpanbiet) en halverwege zat ook een nieuw nummer (This One Will). Ik ben super druk met het schrijven van een nieuw album en ik wil graag de nummers uitproberen met publiek erbij. En daar heb ik nu ook volop gelegenheid voor dus dat kan geen kwaad. Daarom zijn we de set langzaam richting nieuw materiaal aan het ombuigen. This One Will is een samenwerking met de toffe, Engelse producersband Saturday Night Gym Club, een Brits-Iers elektrocollectief bestaande uit vier heren. Ze zijn onlangs uitgeroepen tot het Britse equivalent van 3FM Serious Talent: BBC-Introducing. Het nummer is me heel dierbaar en daarom wil ik het ook graag live spelen.