Metro54: Sfeerverslag

Een samenvatting van afgelopen zaterdagmiddag en avond

Redactie Amsterdam ,

...

De zon gaat bijna onder en het festival is al ruim vier uur aan de gang. We hebben inmiddels onder andere kunnen genieten van de energieke Lady Leshurr die haar publiek in beweging kreeg, Lil' Kleine die tijdens zijn optreden wederom zijn talent bewijst en heerlijke beats van DJ Marfox. 

Maar naast de live acts gebeurt er nog veel meer op het Arenapark. Zo trakteert MAFB het publiek op een dynamische modeshow [foto gecapete mannen], geven de mannen van Circus Elleboog [check ff wie het is precies waren: Elleboog of Progression of een mix. programma zegt Elleboog maar volgens PP was het Progression] free run workshops [foto's Progression] en gaat Paint club net van start [foto grafitti]. Kortom dit festival klinkt nu al veelbelovend. 

Van links naar rechts  

Ondertussen kan een heerlijke roti maaltijd gehaald worden en snoepjes gaan rond voor de stoners van het stel. Bij Skinto en Noiz Boiz wordt er na aanmoediging even flink van links naar rechts gesprongen. Het echte feestje begint wanneer de groep van Afrodance iedereen de Mash & Go tent intrekt met hun energieke optreden. Ook Gery Mendes is een hoogtepunt van de avond.

De kraampjes in de Guerilla Garden houden het echter iets eerder voor gezien en een gedeelte van de tenten sluiten. De verschillende groepjes van ons-kent-ons in Amsterdam Zuid blijven achter in de London Riot en Mash & Go. Er is helaas niet helemaal voldaan aan de lijn van verwachting deze tweede editie van Metro54. Dit heeft onder andere te maken met het bezoekersaantal, maar verder er is moeilijk de vinger op te leggen. Voor volgend jaar, wellicht is drie keer scheepsrecht.