Metro54: Schunnige verhaaltjes en stervende kippen

Dichtende debutanten in de buurtkroeg van Zuidoost

Merel Keizer ,

Artiesten in woordkunst, dans en singersongwriting betreden vandaag de Guerilla Garden, de buurtkroeg van Metro54 en hiermee het intiemste podium van het festival. Hostess JNM (Jennifer Muntslag) van RBBP opent de dag met een optreden uit elk van de drie genres onder de naam Mind the Gap: City Poets. Gevolgd door een Open Mic, voor wie durft.

Schunnige verhaaltjes
De eerste woordkunstenaar PoetryPusher -Justin Samgar- is allesbehalve een debutant en heeft aardig naam gemaakt voor zichzelf. Hij is zo nu en dan te bewonderen op televisie en schrijft 'poetry-on-demand' voor festivals, verschillende media en evenementen. Hij betreedt als eerste het podium om de eerste groepjes bezoekers te vermaken met schunnige verhaaltjes die ritmisch worden voorgedragen. 

Stervende kip
Nathalie Ho-Kang-You doet een performance van dans en tekst onder de naam 'stervende kip' en wordt hierbij door haar collegaatje begeleid op djembe. 

Afsluiter van het Mind the Gap-blok is Bomberleo, die haar rauwe sound naar voren brengt. Een one-woman-band en hier enigszins gestript van haar gebruikelijke assortiment aan instrumenten. Van de zenuwen vergeet ze bij het eerste nummer haar akoestische gitaar in te pluggen maar de liedjes zijn er niet minder om. Na haar optreden volgt een open mic-gelegenheid voor ieder die talent of durf heeft. Enkele woordkunstliefhebbers betreden het podium en staan daar voor het eerst, met tekstblaadje bij de hand. Eens moet de eerste keer zijn, zo weet ook PoetryPusher.