Metro54: Pupilos Do Kuduro publiekstrekker bij Marfox

Zang- en danstrio nodig om het publiek de tent in te lokken

Serge Julien ,

Marlon Silva, beter bekend als dj Marfox, is een grootheid in Portugal en serveert deze middag kuduro uit Lisboa: opzwepende en energieke dansbeats, ontstaan op zijn geboortegrond Angola. Behalve stevige Afrikaanse percussie en Westerse beats is het genre ook een keuken waarin ingrediënten als punk en deep house in het keukenkastje staan. De Lisboa-beweging is binnen de kuduro een eigen en steeds progressiever leven gaan leiden. Dj-producer Marfox bakt daarbinnen weer zijn eigen koekjes uit een beslag van de Angolese ritmes en techno. Het resultaat is extreem dansbaar.

Aanvankelijk trekt dj Marfox weinig publiek naar zijn optreden in de Originals tent maar als het dans- en zangtrio Pupilos Do Kudoro, dat later op de avond zijn opwachting maakt hun danskunsten vertoont, inhaakt, raken voorbijgangers alsnog nieuwsgierig.

Marfox beweegt zich in de opzwepende dansstijl kudoro uit Angola. Op een stevig bed van techno en deep house mixt Marfox een verfrissende variatie van Afrikaanse, Braziliaanse en Europese ritmesamples. Het ene moment neemt hij je mee in een rituele ceremonie, terwijl je je vervolgens waant in een broeierig Braziliaans carnavalsfeestje.

Het getalenteerde Pupilos Do Kudoro, ook uit Lissabon, vult de bruisende muziek visueel mooi aan met prachtig elastisch en energiek danswerk, wat het onmogelijk maakt om als toeschouwer stil te staan. Voor de early birds een lust voor oog en oor, maar wellicht wat vroeg op het programma.