Metro54: Tonglessen van Lady Leshurr

"Ik denk dat iedereen wel snel zou kunnen rappen"

Jarmil Soe-Agnie ,

Een van de meest besproken opkomende artiesten uit het Verenigd Koninkrijk en de vrouw die vaak wordt vergeleken met gouden glorie zoals BustaRhymz en Missy Elliott is deze zaterdag in Amsterdam. Aan Metro54 de eer om de uit Birmingham afkomstige Lady Leshurr uit te nodigen. Na afloop van haar uiterst energieke optreden staat een zwerm overtuigde fans in de rij om op de foto te mogen met de zeer begeerde rapster. Wij sluiten aan en praten na met een onbetwist hoogtepunt van het festival.

Hoe heb je het optreden van vandaag ervaren?
"Het ging naar mij idee heel erg goed. Voor ik begon stond er nog niemand behalve ik en de geluidsman. 'Dan wordt het maar een oefenoptreden', dacht ik, maar toen ik eenmaal bezig was stroomde er langzamerhand meer toeschouwers binnen. Toen ik halverwege het optreden was waren er plotseling een heleboel mensen die leuk mee deden. Ik sta er van versteld en ben er enorm blij mee.

Het is voor mij de eerste keer dat ik hier in Amsterdam optreedt maar wel ben ik er al eens eerder geweest. Amsterdam is een fijne stad om te bezoeken met leuke winkels en een mooie omgeving. Ik hoop dat ik er vaker geboekt zal worden."

Je maakt zeer energieke muziek en die zelfde energie breng je ook tijdens je optreden. Wat doe je graag om te ontspannen?
"Dat weet ik niet zo goed. Ik ben eigenlijk altijd bezig met muziek, of het nou optreden, opnemen, schrijven of denken over een nieuw idee voor een nummer is. Van relaxen komt het niet. Ik zit nooit stil, ook niet om op de bank tv te kijken."

Hoe gaat je album klinken?
"Het moet een album worden dat ondanks serieuze onderwerpen niet bedroeft zal klinken. Ik wil de luisteraars graag meenemen op een muzikale reis met ups en downs, een beetje als een achtbaan waar je van alles mee kunt maken."

Je kunt enorm snel rappen. Heb je daar veel voor moeten oefenen?
"Zelf vind ik niet dat ik bijzonder snel kan rappen. Op het internet heb ik wel eens gezien dat mensen tips en trucs geven om sneller te kunnen praten. Ik denk dat iedereen het wel zou kunnen. Zelf ben ik begonnen met rappen op drum-n-bass wat altijd wel een redelijk hoog tempo heeft en daarbij kan ik veel tongtwisters doen. Het is iets wat ik van nature heb.

Benieuwd naar een live optreden? Lady Leshurr komt snel weer naar Nederland en treedt 23 september op in Amsterdam.