Metro54: Veren voor het haar, het oor en in de reet

3voor12 checkt in op ArenaPark

Kim de Jong en Joline Cramer ,

Na een eerste rondje over het terrein staat Metro54 alvast met 3-0 voor op de editie van vorig jaar. De zonnige zaterdag kleurt het gras mooier groen, de lucht net wat heller blauw en uit voorzorg zijn alle stages overdekt. Als je een keuze uit 150 acts hebt is het daarom lastig en bijna jammer om meteen een tent in te duiken. Die aarzeling nemen we echter weg, mede dankzij het volgende vrouwelijke trio: producent Tamara, designer Arzu Aksoy en host Jennifer Muntslag (JDN).

Londen en Lissabon
Dit jaar vindt de tweede editie van het festival plaats. Door de mix van muziek, cultuur, kunst, dans en fashion probeert het festival een veelzijdig publiek te trekken. De smeltkroezen van de steden Londen en Lissabon staan dit jaar centraal. De steden worden door de organisatie gezien als trendsetters op het gebied van muziek en beeldende kunst.

Dans en mode
Tamara doet de productie van de MASH & GO stage, het grootste podium op het festival. Van half 3 's middags tot 12 uur 's avonds is hier een rijk programma aan dans en cultuur te vinden. Te beginnen met een fashionshow waarin dans en mode gecombineerd worden. Tamara: "De rapster Aisha neemt de presentatie van de show op zich. Ik denk dat het sowieso leuk is om dit mee te maken." Het collectief MAFB en ontwerper Allan Vos showen hun nieuwe concept ‘Dans als Couture’, een modepresentatie waar mannenmode, ambacht en dans samen komen. Michelangelo Winklaar verzorgt de danschoreografie. Het modelabel Trill, gestart in mei 2012, presenteert onder leiding van dansgroep X&trick hun mannenlijn.

Veren: het item van 2012
Naast muziek speelt fashion ook een grote rol op het festival. Designer Arzu Aksoy is een van de ondernemers die vandaag met haar sieradenkraampje op Metro54 te vinden is. Met haar kleurrijke verencollectie trekt zij meteen de aandacht in de kleine en veelzijdige GUERILLA GARDEN. Sinds 2010 is haar onderneming I AM ZU in Nederland een feit.

Van kinds af aan is zij al bezig met veren, kleur, sieraden en alles wat daarmee samenhangt. Met het maken van deze sieraden probeert ze liefde en positiviteit mee te geven. Arzu: "Op dit festival hangt een gemeenschappelijk gevoel voor urban, fashion, art, kleur, muziek, eten en drinken. Ik voel me daar prettig bij; de mensen die ik al ontmoet heb en die hier rondlopen zijn mensen met een eigen visie. Dat vind ik heel tof."

Alleen maar beter
Op een bankje voor de GUERILLA GARDEN zit Jennifer Muntslag a.k.a JNM The Naked MC. Zij is de host van Mind The Gap, die vandaag de poetry, woordkunst en een jamsessie verzorgen. Hun optreden was vorig jaar zo'n succes dat ze dit jaar ook weer mogen optreden op het festival. "Vorig jaar was Metro54 ook een succes, alleen regende het toen. Dit jaar kan het dus alleen maar beter worden."