Encore Festival 2016 in foto's

Tekst: Robbie van Zoggel. Foto's: Irina Raiu ,

3voor12 vaart deze zondag naar de NDSM werf voor het derde Encore Festival en ziet dat er geslaagd voortgebouwd wordt op de twee eerdere edities.

Met je succesvolle langlopende clubavond nog meer succes oogsten en een festival opzetten: wie zou het niet doen? Ook al leunt je line up net als in de club (Melkweg) grotendeels op dj's. Geef die de ruimte in een kingsize (Encore Club Stage) en wat kleinere tent (Voyage) en zorg voor de balans met een paar smakelijke live acts. 

Die live acts zijn dit jaar duidelijk de bovenliggende partij. Verrast worden we door het massaal meeblèren op de Franse trap-sensatie MHD op de Live Stage, het hoofdpodium. In hun prille bestaan noteren ze al een aantal dikke Youtube-hits en werden ze afgelopen juni voor het eerst op de Nederlandse radar gespot dankzij een suprise act op Down The Rabbit Hole. Eveneens mainstage, en terecht, staat Broederliefde, die de pijn moeiteloos verzacht van de ziek gemelde Fetty Wap. Dat moet heerlijk optreden zijn als je net hoort dat je 12 weken op nummer 1 staat in de albumcharts met debuutalbum Hard Work Pays Off 2. Broederliefde verpulvert daarmee het record van Frans Bauer. Op zoek naar de reden achter het succes van Broederliefde ging 3voor12 onlangs een avond mee op tour.

Tenslotte: het beste feestje vier je op Encore met een potje kuduro van Kuenta i Tambu in de Backyard stage, de leukste plek van het festival. Hun recente track Don't wanna behave met Typhoon gaat ze vast gauw een groter publiek opleveren.