Wooden Saints, 14:15, Dam

"Ik red mij wel alleen"

Redactie Amsterdam ,

3voor12amsterdam is vandaag live vanaf Bevrijdingsdag en trapt het hoofdpodium op de Dam af met Wooden Saints. Viktor van Woudenberg (Bettie Serveert / Me&Stupid) en Arjen de Bock (GEM, The Black Atlantic) staan er live bekend om dat ze met tien man op de bühne staan die voortdurend van rol en instrument wisselen.

UPDATE 15:45 - Appelsapflessen met risotto

MC Kimo kondigt de eerste band aan, die rechtstreeks uit Haarlem komt racen. Wooden Saints deed tijdens Record Store Day al tien platenzaken aan met livesessies. Chris Kok en Tessa Douwstra verzorgen de zang en wisselen ook af op toetsen en met een heuse ‘risotto shaker’. Douwstra: “We gebruiken van die Albert Heijn excellent appelsap flessen en hebben daar risotto rijst in gedaan. Het was een idee van Arjen, onze drummer. We hebben daarnaast ook geëxperimenteerd met bierflesjes en daarop met houten stokjes slaan. Daarnaast is er een work-in-progress experiment met vier lege wc rollen op de hi-hat, die we dan vullen met rijst.”

Wooden Saints treedt vanavond nog op in Utrecht.

Drie vragen aan

De band heeft het album I Know Why Your House is on Fire in een hooischuur opgenomen en is op Eurosonic/Noorderslag 2012 uitgebracht. Het dynamisch collectief nodigt regelmatig gasten uit om samen met hun liedjes te schrijven. Wie zal vandaag een gastartiest op het podium op de Dam zijn? We stelden ze alvast drie vragen, maar bekijk hier zometeen het concertverslag en de foto's.

Wat doe jij op je vrije dag als je helemaal alleen bent?
"In mijn vrije tijd bereken ik aan de hand van de afmetingen van mijn nieuwe studio wat potentiële probleemfrequenties (staande golven) zijn en probeer ik oplossingen, in de vorm van diffusie en/of absorptie, te bedenken en te maken."

Uit welke situatie ben jij weleens bevrijd?
"Dat is nog niet voorgekomen, ik red me overigens wel alleen."

Welke Amsterdamse act wil jij in je voorprogramma?

"Circus Circus Casino!"