The Fudge, 20:45, Nesplein

"Ik heb eens vast gezeten in een lift. Dat was eng!"

Redactie Amsterdam ,

The Fudge is een high speed beukband in meerdere opzichten. De zes heren brengen snelle ritmes, hadden vorig jaar 80 optredens in tien maanden en namen het in oktober uitgekomen album Morning Comes Again in elf dagen op. Van de gelijknamige single komt de video over twee weken uit. 3voor12amsterdam zet toetsenist Darius voor de microfoon.

Effect op het publiek

Hun stijl? Naar eigen zeggen: pop, rock, folk, balkan, psychedelisch en ska. Op het Nesplein betekent dit vandaag vrij bewegen en dansen, oftewel beuken op punkachtige rocknummers, afgewisseld met ska-achtige bridges. Ook Arabische klaagzang komt even voorbij. Na het eerste nummer ontstaat een moshpit, compleet met groupies. Heeft The Fudge altijd dit effect op hun publiek? Darius: “Het zou arrogant zijn als ik nu ja zeg, maar laat ik het zo zeggen: het is wel de bedoeling dat we dit effect op het publiek hebben. Daar gaan we voor.”

De winnaars van de publieksprijs van de Grote Prijs 2011 treden op 9 en 15 mei op in de Desmet Studio’s. Daar geven ze een showcase met niet eerder gespeelde nieuwe nummers.

Hieronder het interview met Darius van eerder vandaag.

Wat doe jij op je vrije dag als je helemaal alleen bent?
"In de badjas in het gras niksen!"

Uit welke situatie ben jij weleens bevrijd?
"Ik heb eens vastgezeten in een lift. Dat was best eng want het was een privélift bij iemand thuis en er was verder niemand. Gelukkig deed hij het na vijf minuten vanzelf weer, dus ik werd vanzelf bevrijd."

Welke Amsterdamse act wil jij in je voorprogramma?

"Moeilijke dit ... Houses? Of Alamo Race Track."