SEEKA, 16:45, Beursplein

Frontman Alvin Lewis over playbacken, liften en De Dijk

Redactie Amsterdam ,

SEEKA stond al in het voorprogramma van artiesten als N*E*R*D en Pete Philly. Nadat hun eerste single Memorize This al enige tijd online te beluisteren was, werkte de groep vorig jaar hard aan het eerste album. In het MC Theater presenteerde SEEKA vorige maand hun eerste langspeler. In de aanloop van Bevrijdingsdag 2012 spraken wij met frontman Alvin Lewis over vrijheid, bevrijding en De Dijk...?

Wat doe jij op je vrije dag als je helemaal alleen bent?
"Dan zet ik een mooie vinylplaat op en ga ik playbackend en dansend uit mijn dak!"

Uit welke situatie ben jij weleens bevrijd?
"Ik ben in Turkije weleens bevrijd uit een lift, die van drie hoog naar beneden was gedonderd."

Welke Amsterdamse act wil jij in je voorprogramma?
"De Dijk!"

UPDATE 18:45 - Waarom De Dijk?

Een mix van funky rock met electro samples die menig festivalganger doet  swingen. SEEKA beloofde een rockstravaganza te leveren, en dat is het ook van begin tot eind. Een nummer als Rise Up is van zo'n hoge kwaliteit, dat het makkelijk op een N*E*R*D plaat zou kunnen staan. Door de samples die het drietal gebruikt, lijkt het alsof er een tienkoppige blazersformatie op het podium staat. Zanger Shad-O-Seeka (Alvin Lewis) hoopt volgend jaar op de Dam te staan met het Bevrijdingsfestival.

Backstage vroeg 3voor12amsterdam nog even: waarom De Dijk als voorprogramma?

"Ik zou bij zo'n vraag moeten zeggen welke band ik tof vind om in ons voorprogramma te hebben, maar ik vind dat arrogant overkomen. Dus ik dacht, ik noem de vetste grootste Amsterdamse band waarmee ik zou willen optreden en dat is de Dijk".