Robian & Het Recept, 18:45, Nesplein

"We vonden op het laatste moment een bassist voor vandaag"

Redactie Amsterdam ,

Rapper Robian circuleert in de Amsterdamse scene sinds de Albert Heijn heist in 2001. De man hostte Live On The Low, won in 2005 de Battle TV van NPS en bracht ons in 2007 het nieuws in rapvorm op 100% NL. Daarnaast kent menigeen deze heer in pak zeer waarschijnlijk vanwege zijn duo met mederapper Surya.

Mag het een keer gratis?

Vandaag staat het optreden op het Nesplein in het teken van rupsen en vlinders. Creatieve speelse woordspelingen glijden vloeiend uit Robian's mond terwijl de jazz/funk tonen van Het Recept hem ondersteunen. Daarbij een afwisseling over of het bij een dame van lichte zeden "alsjeblieft een keer gratis mag".

"Trap door homie!", wordt luidkeels meegezongen door de aanhang bij het podium. Robian vertelt dat hij zich vrij voelt als hij "zonder handen een druk kruispunt in Amsterdam overfietst en linksaf gaat", zo getuige het nummer Houdt Rechts. De Superrups rapper plus band is bezig met het afronden van de EP Zeg Maar Rups. De formatie kent elkaar grotendeels via de Muziekschool Amsterdam. Robian: "De basis van de band heb ik daar ontmoet omdat ik zelf bij de muziekschool in een Big Band zit. De rest is via-via erbij gekomen. Muziek is iets heel intiems dus ik vind het belangrijk dat de klik er is. Bijna iedereen in de band nu, heeft met één ander lid in de band al eens eerder gespeeld. Dat is waar dit concept op draait."

 

Wat doe je op je vrije dag als je helemaal alleen bent?
"Uitslapen. Laaaang uitslapen. En ik bedoel heel lang, als ik dan uit bed kom, wil ik zo lang mogelijk wachten met kleren aantrekken en eigenlijk het liefst de hele dag naakt rondlopen."

Uit welke situatie ben je weleens bevrijd?
"Eigenlijk bij de voorbereidingen voor deze show. Onze bassist kon ineens niet en via allerlei kanalen en oproepen hebben we via een goede vriend de bassist van vandaag kunnen krijgen. Nu blijkt hij in het verleden ook met de drummer te hebben gespeeld."

Welke Amsterdamse act willen je in jullie voorprogramma?
"3rd Floor Magic."