Nosoyo, 14:35, Beursplein

"Er gaat vaak iets stuk, maar dat mag soms best wel"

Redactie Amsterdam ,

Nosoyo is een jonge zeskoppige band uit Amsterdam. Donata Kramarz, de leadzangeres van de band, is van Duitse origine en kondigt als ultieme ode aan de vrijheid een Duits liedje aan. De rest van de nummers klinkt dreamy maar rocky. Als afsluiter van het half uur gaan ze plankgas, terwijl het Beursplein langzaam volstroomt. 3voor12amsterdam trok Nosoyo even aan de mouw.

Wat doe jij op je vrije dag als je helemaal alleen bent?
"Van alles. Bijvoorbeeld foute muziek draaien zoals Creedence! En voetballen, door de stad zwerven, koffie drinken en lang op de bank hangen om muziek te luisteren en te kletsen over hoe we de wereld zouden willen veroveren. We kunnen ook best wel goed hard feesten met z'n allen. Vaak gaat er dan iets stuk of sneuvelt er wat, maar dat mag soms best wel."

Uit welke situatie ben jij weleens bevrijd?
"De eerste gezamenlijke tour voelde als een bevrijding. Meteen het land uit, naar mooie plekken toe. Gekke en te gekke mensen leren kennen en overal veel spelen. De eerste plaat daadwerkelijk online zetten, in plaats van eindeloos aankondigen was overigens ook enorm bevrijdend!"

Welke Amsterdamse act wil jij in je voorprogramma?

"We houden van Houses, Wooden Saints, Cirque Valentijn en Bombay Showpig. Buiten Nosoyo spelen we allemaal ook nog in andere Amsterdamse bands, waarmee we ook wel eens avonden delen, zoals Über-Ich, Chris Kok & Civil Union, Evant Garden en Yori Swart. Eén van die tien dus."