Hit Me TV, 21:30, Beursplein

"Ik stond ineens naakt op straat"

Redactie Amsterdam ,

Na drie jaar is Hit Me TV terug met een tweede album: IIII III I. Op het Beursplein brengen de mannen een aantal vrolijke elektronische hits. Er wordt in het podium geklommen en op het drumstel gesprongen. The sky is the limit, lijkt de gedachte. Na afloop spreken we frontman Jaap Warmenhoven over functioneel naakt.

Wat doe je op je vrije dag als je helemaal alleen bent?
"Ik loop graag naakt door het huis. Ik heb dan altijd een bepaalde route die ik loop, omdat ik wel een beetje rekening wil houden met de buren natuurlijk. Vroeger had ik nog klimop langs het raam lopen, toen was het naaktlopen nog een stuk gemakkelijker. Het geeft gewoon een vrij gevoel. Ik schrijf bijvoorbeeld ook graag nummers als ik naakt ben."

Uit welke situatie ben je weleens bevrijd?
"Nou, dat is wel een mooi verhaal! Ik heb hele slechte ogen, min zeven. En in mijn huis zitten de deuren van het toilet en de hal pal naast elkaar. Toen ik op een ochtend opstond (naakt natuurlijk) na een avondje doorhalen om naar het toilet te gaan, waren deze moeilijk voor me uit elkaar te halen. Ik ben toen per ongeluk de verkeerde deur door gelopen, waardoor ik ineens naakt op straat stond, in plaats van op het toilet. Ik had de deur al achter me dichtgetrokken, en ik zag dus echt helemaal niks hè. Gelukkig kon ik nog net voelen dat mijn raam op een kiertje stond. Op gevoel ben ik toen bij mijn buurman naar binnen gelopen, waar de deur openstond. Die is toen met een ladder mijn raam ingeklommen, en heeft zo de deur weer voor me open kunnen doen."

Welke Amsterdamse act willen je in jullie voorprogramma?
"Dat bandje dat net voor ons was, Mister and Mississippi, zij waren echt heel goed! Of anders Lola Kite, maar dan wel met drummer, dat zou echt perfect zijn."