Go Back To The Zoo, 15:30, Dam

"Teun, Cas en Bram hebben toen het politiebureau bestormd, de dienstdoende agenten gegijzeld"

Redactie Amsterdam ,

Begin dit jaar waren ze aan het touren door Amerika, een maand geleden brachten de mannen hun nieuwe album Shake a Wave uit. Go Back To The Zoo is een weinig verwonderlijke headliner op de Dam vandaag. De Nijmeegse rockband leverde sinds de start in 2008 hit na hit. Kort voor het optreden spraken wij met bassist Lars Kroon over hun vrije tijd, bevrijding en hun favoriete voorprogramma van dit moment.

UPDATE 16:45 - Luchtmacht op het podium

Tegen alle verwachtingen in is het weer verrassend goed en heel Amsterdam is uit zijn holletje gekropen om Go Back to the Zoo te zien knallen op de Dam. Iets later dan gepland verschijnt de band op het hoofdpodium van het festival. Uiteraard komt tophit Beam Me Up voorbij, onder luid gejuich van het publiek. Ook hun nieuwe nummers worden goed ontvangen, waar de mannen zichtbaar van genieten. Het programma van vandaag staat volgepakt met artiesten en dus is het na een half uur alweer tijd voor hun laatste nummer, Electric uiteraard! Heel de Dam staat de stuiteren en zelfs de luchtmacht wordt op het podium gehaald om even mee te doen. Ja hoor, we zitten er lekker in!  

Wat doe je op je vrije dag als je helemaal alleen bent?
"Wat we nu doen voelt gelukkig niet als werken, dus in die zin zijn we altijd vrij, of juist altijd niet, het is maar net hoe je het bekijkt. Als we niet optreden, zijn we vaak ook bij elkaar. Muziek aan het maken, bier drinken, nadenken afwisselen met vooral niet-nadenken of voetbal kijken."

Uit welke situatie ben je weleens bevrijd?
"Ik ben een keer gearresteerd omdat ik op het dak stond van een auto bij Concert At Sea. Lees de Gelderlander er maar op na. Teun, Cas en Bram hebben toen het politiebureau bestormd, de dienstdoende agenten gegijzeld en Lars op heldhaftige wijze uit de gevangenis bevrijd. Er vielen geen doden of gewonden. Godzijdank heeft uiteraard geen van ons ooit een echte oorlogssituatie meeggemaakt, dus over die vorm van bevrijding kunnen we niks vertellen."

Welke Amsterdamse act willen je in jullie voorprogramma?
"The Vagary, omdat ze fucking vet zijn!"